SC deputāti saņem prāvas algas arodbiedrībā LABA (137)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

 Izskatot vairāku  domnieku iesniegtās amatpersonu deklarācijas par iepriekšējiem gadiem, rodas jautājums - kur izdevīgāk strādāt - Rīgas domē vai arodbiedrībā? Pagājušajā nedēļā uzvirmojušais iespējamās kukuļošanas skandāls Rīgas domes Satiksmes departamentā pēc Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) skaļajiem paziņojumiem par politisko pasūtījumu nedēļas laikā pamazām norimis. Tomēr interesantu sakritību netrūkst.

Latvijas Televīzijas raidījums «Panorāma» vēsta, ka vairāki deputāti, kas pārstāv Saskaņas centra (SC) frakciju Rīgas domē, saņem prāvas algas no Latvijas Apvienoto biedru arodbiedrības (LABA).

Igors Solovjovs, Igors Kuzmuks, Viktors Fedotovs un Jefimijs Klementjevs pārstāv Saskaņas centra frakciju Rīgas domē, viņus vieno arī ienesīgā piepelnīšanās arodbiedrībā LABA. Ikdienas darbība pašvaldībā domniekiem saistīta ar plašu jautājumu loku - Solovjovs izvēlējies strādāt Finanšu un administratīvo lietu komitejā un Sociālo jautājumu komitejā. Klementjevs - Satiksmes un transporta komitejā un Izglītības un sporta komitejā.Savukārt Kuzmuks un Fedotovs - Korupcijas novēršanas un Izglītības un sporta komitejā.

Tomēr deputātus domē sastapt neesot tik viegli, viņi nākot tikai uz komiteju sēdēm. Sazināties ar deputātiem esot iespējams tikai ar e-pasta palīdzību . Tomēr pienākumi Rīgas domē nav traucējuši deputātiem čakli piepelnīties - līdzās citiem darbiem otru algu vai pat vairāk SC pārstāvjiem izdevies nopelnīt arī darbojoties arodbiedrībā LABA.

Piemēram, Solovjova alga par darbu arodbiedrībā 2011.gadā bijusi pat lielāka nekā domē - 6750 latu.2012.gads domniekam izrādījies vēl ienesīgāks - līdzās nepilnus 6000 latu algai domē viņš saņēmis arī 14,4 tūkstošus latu lielu algu arodbiedrībā LABA.

Prāvi ienākumi bijuši arī Kuzmukam - divos gados no arodbiedrības viņš saņēmis gandrīz 7000 latu. Savukārt Fedotovs arodbiedrībā LABA algu saņēmis tikai 2012.gadā - nepilnus 5 tūkstošus latu. Klementjevs 2011.gadā saņēmis vairāk nekā 3000 latu.

Neviens no šiem domniekiem, kas uzrādījuši algas arī arodbiedrībā, LABA telpās nav sastopami. Arodbiedrības vadītājs Raimonds Gailis (SC/GKR) arī nevar pateikt, par ko tieši maksāti tūkstošos mērāmie honorāri, jo līgumus kratīšanā izņēmis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Gailis min, ka visticamāk Kuzmukam un Klementjevam samaksa pienākusies par piedalīšanos sporta aktivitāšu organizēšanā, kas arodbiedrībā notiekot pat katru dienu. Solovjovs atalgojumu saņēmis saistībā ar arodbiedrības tūrisma braucieniem, bet Fedotovs saistībā ar arodbiedrības iekšējo drošību, kas gan vēlāk izrādās juridiskie pakalpojumi.

Saskaņā ar iesniegto gada pārskatu pērn kopējais algu fonds arodbiedrībai bijis nepilni 70 000 latu, no kuriem domnieki saņēmuši vairāk nekā trešo daļu - gandrīz 25 tūkstošus latu. Citu darbinieku algas neesot tik lielas.

Ir vēl kāda interesanta sakritība - Kuzmuks kopš 2011.gada, kad sācis saņemt algu arī arodbiedrībā, pēkšņi kļuvis dāsns pret partiju SC - ja iepriekšējos gados viņš SC ziedojis vien dažus simtus latu, tad pēdējos trīs gados ziedojums palielinājies līdz 2000 latu katru gadu.Savukārt arodbiedrības visdāsnāk atalgotais domnieks Solovjovs, kurš divu gadu laikā no arodbiedrības LABA saņēmis vairāk nekā 21 000 latu, pret savu partiju bijis dāsns jau kopš 2010.gada, ziedojot tai 14,5 tūkstošus latu.

Komentāri (137)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu