SC līderis ar Vīķi-Freibergu runājis par viņas iespējamo kandidēšanu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pie «Saskaņas centra» (SC) Saeimas frakcijas vadītāja Jāņa Urbanoviča nesen viesojusies eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga, lai pārrunātu iespēju uzņemties valsts vadīšanu.

Tā, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, sestdien raksta «Latvijas Avīze».

Pats Urbanovičs ne noliedzis, ne apgalvojis, ka bijusi šāda tikšanās, bet viņa līdzgaitnieki, kas vēlējās palikt anonīmi, pastāstīja, ka saruna tiešām notikusi.

Laikrakstam neoficiāli zināms, ka «Vienotības» spice kopā ar «Saskaņas centru» varētu izkalt plānu par savu kopīgu prezidenta kandidātu, jo, pēc kāda valdošo aprindu politiķu sacītā, šī esot reti izdevīga iespēja, lai aiz ietekmes vārtiem atstātu visus trīs sabiedrībai labi zināmos oligarhus, pār kuriem kārtējo reizi savilkti drūmi pelēki mākoņi – Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs krata Andrim Šķēlem un Aivaram Lembergam piederošos īpašumus, bet pagaidām netiek klāt Aināram Šleseram, jo Saeima viņu aizsargā.

«Saskaņas centrs» amatam diezin vai virzīs valsts kontrolieri Ingunu Sudrabu. Urbanovičam bijusi saruna ar Satversmes aizsardzības biroja priekšnieku Jāni Kažociņu, pēc kuras viņš kļuvis domīgs un nācis pie atziņas, ka pagaidām Sudraba jāatliek malā, vēsta politisko notikumu aculiecinieks.

Eksprezidentes pārstāve Daina Lasmane aģentūrai BNS sestdien norādīja, ka Vīķe-Freiberga no 18.maija uzturas Kanādā, kur notiek bijušo valstu līderu gadskārtējā sanāksme. Latvijā viņa atgriezīsies 1.jūnija vakarā. Vairākkārt vēstīts, ka Valsts prezidenta vēlēšanas notiks 2.jūnijā.

Lasmanes rīcībā nebija ziņu par Vīķes-Freibergas tikšanos ar Urbanoviču.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu