«SEB banka»: Būvniecība uzrāda straujāko atgūšanos starp nozarēm (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

Būvniecības nozare otrajā ceturksnī turpināja sparīgi augt, visticamāk uzrādot straujāko atgūšanos starp nozarēm. Gada laikā būvniecības produkcijas apjoms otrajā ceturksnī palielinājās par 23.5%. Kopējo aktivitāti būtiski audzēja maģistrālo cauruļvadu, spēka un komunikāciju līniju, kā arī ielu un ceļu būvniecība - attiecīgi pieaugums par 107.3% un 48.4%, portālu «Apollo» informēja «SEB bankas» makroekonomikas eksperts Dainis Gašpuitis.

«Tomēr jāpiezīmē, ka optimisms valda ne visos segmentos, jo tiltu un tuneļu, kā arī rūpniecības ražošanas ēku un noliktavu būvniecības aktivitāte bija krietni zemāka par pērnā gada līmeni. Situācijas nosacītā stabilitāte ir atdzīvinājusi dzīvojamo māju celtniecību, kas gada laikā kāpusi par 45.8%. Par būvniecības nozares iespējamo devumu ekonomiskās aktivitātes nodrošināšanā arī turpmāk liecina būvatļauju pieauguma tendence. Tādejādi varam sagaidīt, ka īstermiņā būvniecības nozares devums izaugsmes īpatsvarā palielināsies, lai arī nozares izaugsme palēnināsies,» uzskata «SEB bankas» makroekonomikas eksperts.

Tomēr tās pamatā joprojām būs ES fondi. Būvniecība atkopās kā viena no pēdējām, atspoguļojot pozitīvās tendences ekonomikā. Tādēļ vidējā termiņā pavājinoties kopējam fonam, projektu īstenošana, jo īpaši privātā sektora, var tikt atkal atlikti, pārskatīti, kā rezultātā nevar izslēgt ka attīstības tempi var krietni noplakt, uzskata Gašpuitis.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu