Segals: Cīņa par LM akcijām atgādina beigta ēzeļa ausu dalīšanu (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Christian Toennesen, CC BY-NC-SA 2.0

Cīņa finanšu grūtību māktā «Liepājas metalurga» (LM) akcijām atgādina Ostapa Bendera secinājumu, ka dalītas tiek beigta ēzeļa ausis, intervijā laikraksta «Neatkarīgā» izteicies viens no LM akcionāriem Iļja Segals.

Kā ziņots, Kirovs Lipmans mēģina no Sergeja Zaharjina attiesāt 11,5% LM akciju.

«Uzņēmumam ir nepieciešams jauns kapitāls, apgrozāmie līdzekļi. No tā, ka jebkuram akcionāram būs vairāk vai mazāk akciju, apgrozāmie līdzekļi neparādīsies,» norāda Segals.

Vienīgi apgrozāmo līdzekļu piesaistīšana ļaus uzņēmumam turpināt darbību, tādēļ «mēs nodarbojamies ar investora piesaisti, un alternatīvai runājam ar kreditoru klubu - arī kreditori varētu ieplūdināt jaunu kapitālu kompānijā», skaidro LM akcionārs.

Pēc Segala teiktā, Krievijas kompānija «Daļpolimetall» ir viens no iespējamajiem investoriem, bet konsultantam «Prudentia Advisers» esot vēl divi vai trīs potenciālie investori.

«Visi investori, ar kuriem strādājām pie rūpnīcas situācijas izpētes, ir stādīti priekšā «Prudentia». Mēs nenodalām darbu ar investoriem no darba ar «Prudentia»,» uzsver Segals.

Viņš atzīst, ka LM akcijas «tai vai citā apjomā» tiks nodotas jaunajam investoram.

Lūgts komentēt presē izskanējušos apgalvojumus, ka LM akcionāri ir «skopi bagātnieki, kas neko negrib glābt», Segals apgalvo, ka pret LM un akcionāriem ir izvērsts «melnais PR». Segalam neesot pierādījumu, ka nomelnošanas kampaņu iniciējis Lipmans, taču to varot secināt no tā, ka Lipmans iniciējis krimināllietu pret LM.

Segals atzīst, ka investoriem ir vienalga, kādas ir esošo akcionāru attiecības. Investoriem esot būtiski iegūt kontroli pār uzņēmumu, lai padarītu investīcijas drošas, un «to var izdarīt ar Lipmanu vai bez Lipmana».

Jau ziņots, ka LM kreditoru klubs un tā pieaicinātais konsultants «Prudentia Advisers» turpina darbu ar uzņēmuma akcionāriem, lai panāktu vienošanos par situācijas stabilizāciju uzņēmumā, kā arī strādās pie citiem juridisku risinājumu meklējumiem, 5.jūnijā paziņoja «Prudentia Advisers» valdes priekšsēdētājs Kārlis Krastiņš.

Viņš norādīja, ka pirmais un reālākais variants ir, ka tiesiskās aizsardzības procesa laikā tiktu panākta vienošanās ar akcionāriem un viņi vai nu ieguldītu uzņēmumā savus līdzekļus, vai arī nodotu akcijas kreditoriem. Ja šis scenārijs neīstenojas, tad, visticamāk, kreditori savas intereses īstenos caur uzņēmuma maksātnespēju.

Publiski interesi investēt LM apliecinājusi Krievijas metalurģijas kompānija «Daļpolimetall» un koncerns «Rosenergomaš».

Jau ziņots, ka līdz valdības noteiktā termiņa - 31.maija - beigām viens no uzņēmuma akcionāriem Lipmans neparakstīja valdības un kreditoru piedāvāto vienošanos, bet Segals un Zaharjins ir atsūtījuši vienošanos ar būtiskiem labojumiem, kas tika nodoti izvērtēšanai juristiem.

Saskaņā ar kreditoru kluba izvirzītajām prasībām visiem trim LM lielākajiem akcionāriem bija jāparaksta vienošanās par turpmāk veicamajām darbībām uzņēmuma finanšu situācijas stabilizācijai, tostarp attiecībā uz akciju pārdošanu, saistību restrukturizāciju, uzņēmuma vadības nomaiņu u.c.

Vienošanās paredzēja visu trīs lielāko akcionāru - Zaharjina, Segala un Lipmana - akciju nodošanu kreditoru grupai par vienu latu, ja līdz noteiktam termiņam netiks veikts naudas ieguldījums desmit miljonu latu apmērā no katra akcionāra puses.

Valdība 23.aprīlī izveidoja darba grupu, kas koordinē LM problēmu risināšanu. Darba grupas galvenie uzdevumi ir no valsts un pašvaldības puses operatīvi koordinēt nepieciešamos pasākumus «Liepājas metalurga» situācijas risināšanai un izstrādāt risinājumus uzņēmējdarbības un nodarbinātības veicināšanai Liepājas pilsētā un reģionā.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu