Foto: Publicitātes foto

Motokrosa komanda «Riga Motocross Team» šobrīd nav, bet nākotnē būs pasaules čempioni, šodien komandas prezentācijas pasākumā Rātslaukumā žurnālistiem sacīja tās menedžeris, bijušais politiķis Mareks Segliņš.

Segliņš skaidroja, ka, kā jau jauna komanda, «Riga Motocross Team» pašlaik nav guvusi dižus panākumus. Komandas līderis Ivo Šteinbergs ir guvis kājas savainojumu un nevarēs vairs piedalīties šogad gaidāmajos Pasaules Čempionāta (PČ) posmos. Savukārt Dāvis Ivanovs atrodas 31. vietā no tiem apmēram 50 līdz 60 sportistiem, kuriem ir izdevies iegūt punktus.

Pasākumā kā galvenais viesis bija ieradies Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), kurš komandai uzdāvināja Rīgas karogu, bet pretī saņēma motokrosa sportista kreklu. Viņš izrādīja interesi par Šteinberga veselību, kā arī Segliņa pavadībā apskatīja Rātslaukumā novietoto kravas automašīnu. Šajā transportlīdzeklī komanda pārvadā arī savu ekipējumu.

Ušakovs žurnālistiem skaidroja, ka Rīgas dome nefinansē šo komandu, taču ir priecīga par to, ka sportisti popularizē pilsētas vārdu. Viņš norādīja, ka RD domās, kā ar komandu sadarboties turpmāk.

Arī Segliņš uzsvēra, ka komandas uzturēšanai no pilsētas vai valsts līdzekļiem nav ieguldīts neviens lats. Sportistus galvenokārt finansē vairāki ASV un Krievijas uzņēmumi, arī atsevišķi turīgi cilvēki sniedz nelielu ieguldījumu komandas darbā.

Vaicāts, vai prezentācijas pasākums rīkots, lai pirms pašvaldību vēlēšanām popularizētu Ušakovu, menedžeris norādīja, ka Rīgas mēram ir «simtiem un tūkstošiem» citu iespēju, kā sevi popularizēt.

Šobrīd komanda ir ceļā no PČ posma Krievijā uz nākamajām sacensībām Čehijā. PC noslēgums paredzēts 24. septembrī Vācijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp