Sekmīgi veikta pilnībā norautas plaukstas replantācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: CC Licence

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (Rīgas Austrumu slimnīcas) Mikroķirurģijas centrā sekmīgi paveikta pilnībā norautas plaukstas replantācija, portālu «Apollo» ]informēja Dace Kārkliņa, Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas preses sekretāre.

Pacients ir 69 gadus vecs vīrietis, kurš traumu guvis, strādājot ar pļavas pļaušanas iekārtu.

Plaukstas replantācijas mikroķirurģiskā operācija ilga 6 stundas un to veica Mikroķirurģijas centra ārsts dr. Māris Krūmiņš.
«Tuvojoties vasarai, mūsu centra ārstiem aizvien biežāk nākas sniegt palīdzību cilvēkiem, kas guvuši traumas dārza un lauku darbos. Traumu sezonālais raksturs liecina, ka cilvēki darbus veic vai nu bez pienācīgām iemaņām, vai neievērojot drošības noteikumus, diemžēl nereti arī alkohola reibumā,» saka Dr. Māris Krūmiņš, Mikroķirurģijas centra ārsts.

Pacients šobrīd ārstējas intensīvās terapijas nodaļā, un pēcoperācijas periods norit apmierinoši, atbilstoši iegūtās traumas smaguma pakāpei. Kā atzīst dr. M.Krūmiņš, ja pēcoperācijas periodā nesāksies sarežģījumi, tad pacientam replantētai plaukstai būs apmierinoša funkcija un pacients būs spējīgs veikt ikdienas darbības.

Kopumā gada laikā tiek veiktas viena līdz trīs operācijas, kas saistītas ar ekstremitātes pilnīgu amputāciju.

Mikroķirurģijas centrs ir vienīgā vieta Latvijā, kur 24 stundas diennaktī tiek nodrošināta akūta rekonstruktīvā un rokas ķirurģija - pirkstu un rokas replantācija, norautu ķermeņa daļu rekonstrukcija, smagu rokas traumu ārstēšana.

Rīgas Austrumu slimnīca ir lielākā daudzprofilu ārstniecības iestāde Latvijā. Tās sastāvā darbojas seši stacionāri: «Gaiļezers», «Latvijas Onkoloģijas centrs», «Linezers», «Biķernieki», «Latvijas Infektoloģijas centrs» un «Tuberkulozes un plaušu slimību centrs».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu