Seksa ainu dēļ aizliedz izrādīt filmu «Nimfomāne» (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Turcijā atklāto seksa ainu dēļ aizliegta dāņu kinorežisora Larsa fon Trīra erotiskā drāma «Nimfomāne» («Nymphomaniac»). Tās pirmizrāde pagājušajā mēnesī norisinājās Berlīne filmu festivālā, kur to uzņēma ar ovācijām.

«Nimfomānes» pirmo daļu Turcijā bija paredzēts izrādīt 14.martā, bet otro - 21.martā. Bija plānots, ka seansus pavadīs brīdinājums, ka kinolente paredzēta pilngadīgiem skatītājiem.

Taču Turcijas kino padome pirmdien ar pārliecinošu vairākumu nobalsoja par filmas aizliegšanu. Padomē ietilpst pārstāvji no kultūras, iekšlietu un izglītības jomas.

Taču padomes loceklis Jamadžs Okurs lēmumu uzskata par cenzūru. «Aizliegt jebkādas filmas komerciālu izrādīšanu nav pieņemami,» viņš pirmdien tvītoja. «Tai varēja piemērot vecuma ierobežojumu. Citādi tā ir cenzūra.»

Filmā «Nimfomāne» galveno lomu spēlē aktrise Šarlote Geinsbūra, un tajā piedalās arī Šaija Labafs, Kristians Sleiters, Džeimijs Bells, Uma Tūrmane un Vilems Defo.

Kinolente vēl pirms iznākšanas iemantoja skandalozu slavu daudzo kailskatu un seksa ainu dēļ. Tā stāsta par kādas no seksa atkarīgas sievietes dzīvi, sākot no jaunības un beidzot ar pusmūžu.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu