Senators Makeins: Krievija ir benzīntanks, kas uzdodas par valsti (385)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV senators Džons Makeins pēc atgriešanās no Ukrainas aicinājis pašos pamatos pārvērtēt ASV attiecības ar Krieviju un tās prezidentu Vladimiru Putinu un beidzot saskatīt viņu «tādu, kāds viņš patiesībā ir».

«Vairs nekādu «attiecību pārstartēšanas pogu». Nekādu. Vairs nekādu «pasakiet Vladimiram, ka es būšu elastīgāks». Jāizturas pret viņu kā pret tādu, kāds viņš patiesībā ir. Tas nenozīmē jaunu aukstā kara kurināšanu. Bet tas nozīmē izturēties pret viņu tā kā pret cilvēku, kurš tic vecās Krievijas impērijas atjaunošanai,» sacījis Makeins, kas iepriekš jau kritizējis ASV prezidenta Baraka Obamas administrāciju par tās pārlieku naivo reakciju uz Krimas krīzi.

Senators īpaši norādījis uz Krievijas vājo vietu - atkarību no naftas un gāzes eksporta.

«Krievija ir benzīntanks, kas uzdodas par valsti,» viņš paziņojis. «Tā ir kleptokrātija, tā ir korupcija. Tā ir nācija, kuras ekonomika patiesībā balstās tikai uz naftu un gāzi. Tāpēc svarīgas ir ekonomiskās sankcijas.»

Vienlaikus Makeins aicinājis Vašingtonu sniegt Ukrainai vismaz militāro palīdzību, jo tai nav iespēju aizstāvēt sevi pašai. Viņš arī mudinājis atjaunot pretraķešu aizsardzības sistēmas izvēršanu Polijā un Čehijā.

Makeins jau sestdien kritizēja Obamu, atzīstot, ka Krimas krīze palīdzējusi atklāties «reālisma trūkumam» ASV prezidenta ārpolitikā. «Krimai ir jākļūst par to punktu, kurā prezidents Obama sāk apzināties šo realitāti un atjaunot ticību Amerikas Savienotajām Valstīm kā pasaules līderim,» izteicās senators.

Komentāri (385)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu