«Senators» piedāvā Daugaviņam pagarināt līgumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

NHL klubs Otavas «Senators» piedāvājis latviešu uzbrucējam Kasparam Daugaviņam kvalifikācijas līgumu, tādējādi paužot vēlmi pagarināt sadarbību ar hokejistu, liecina informācija komandas iekšienē.

Līdz ar to Daugaviņš 1. jūlijā nekļūs par ierobežotu brīvo aģentu, kā tas būtu noticis, ja «Senators» ar šo piedāvājumu nebūtu izteikusi savu vēlmi latvieti paturēt.

Daugaviņa pārstāvētā «Senators» komanda pagājušajā sezonā nepārvarēja NHL Stenlija kausa izcīņas pirmo kārtu.

24 gadus vecais uzbrucējs pēc tam, kad pirms gada kopā ar Binghemtonas «Senators» komandu kļuva par Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa izcīņas uzvarētāju, aizvadīja savu pirmo pilno sezonu NHL.

Laukumā latvietis devās 65 regulārā čempionāta spēlēs, kurās guva piecus vārtus, izdarīja sešas rezultatīvas piespēles, nopelnīja 12 soda minūtes un iekrāja negatīvu lietderības koeficientu -2. Tāpat Daugaviņš piedalījās vienā Stenlija kausa izcīņas mačā.

Pirms tam Daugaviņš NHL bija aizvadījis tikai vienu spēli. Daugaviņu «Senators» komanda jauno spēlētāju draftā 2006. gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91. numuru.

Pagaidām piedāvājumu pagarināt līgumu ar Vinipegas «Jets» komandu nav saņēmis Latvijas izlases aizsargs Artūrs Kulda, kurš tādējādi 1. jūlijā kļūs par brīvo aģentu, kamēr esoši līgumi ir aizsargam Oskaram Bārtulim (Filadelfijas «Flyers») un uzbrucējam Kristiānam Pelšam (Edmontonas «Oilers»).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu