Seniorus aicinās uz skolām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Labklājības ministrija (LM) aicina Latvijas skolas aprīlī un maijā iesaistīties projektā «Generations@school», lai mazinātu stereotipus un aizspriedumus par jaunāko un vecāko paaudzi, vienlaikus veicinot labāku starppaaudžu komunikāciju,  informēja LM Komunikācijas nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brīvmane.

Projekts tiek rīkots, īstenojot Eiropas gada aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei pasākumus.
Visas skolas, kuras piedalīsies šajā projektā, saņems Eiropas Komisijas (EK) pārstāvja parakstītu sertifikātu, taču labākā skola no Latvijas saņems naudas balvu 300 eiro (211 latus). Uzvarētāju izraudzīsies EK izveidota žūrija sadarbībā ar LM, kas ir Eiropas Gada (2012) nacionālā koordinatore Latvijā. Naudas balva paredzēta skolas vai skolotāja izvēlētam mērķim, kas būtu saistīts ar paaudžu solidaritātes popularizēšanu skolā, piemēram, sarīkojot mācību stundu citiem skolēniem vai kaimiņu skolai.
Lai pieteiktu klasi dalībai konkursā, līdz 30.aprīlim jānosūta informācija par skolu un klasi, pasākuma tēmu, kā arī skolotāja kontakti uz e-pastu generationsatschool@paueducation.com. Tikšanās ar senioriem jāorganizē līdz 31.maijam.

LM aicina skolas uzrunāt senioru biedrības, pensionāru apvienības, pansionātus vai individuālus seniorus, arī skolēnu ģimenes locekļus. Tikšanās laikā skolēni ar senioriem var pārrunāt visdažādākās tēmas - vēsturi, kultūru, profesijas, mākslu, sportu, u.c., spēlēt spēles, zīmēt, organizēt teātra izrādes, muzikālus priekšnesumus, nodarboties ar rokdarbiem - tā ir skolas, skolēnu un senioru brīva izvēle.

Eiropā 29.aprīlis kopš 2009.gada tiek atzīmēts kā Eiropas paaudžu solidaritātes diena. Skolēnu tikšanās ar senioriem veicinās sarunas par to, ko nozīmē kļūt vecākam un kā gados vecie cilvēki un jaunieši var kopīgiem spēkiem veidot interesantāku dzīvi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu