Sensācija par nepieredzētu masveida kautiņu: kā viss beidzies? (77)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Francisco Javier Argel, CC BY-NC 2.0

Janvāra beigās mediji vēstīja par nepieredzētu masveida kautiņu, kas norisinājies Varakļānos pagājuša gada nogalē un kurā it kā bijuši iesaistīti aptuveni 50 cilvēku. Policija tagad norāda, ka sensācija par masveida kautiņu ir izčākstējusi, lai gan cietušie nesteidz apstiprināt, ka viss beidzies bez pārdzīvojumiem.

Janvārī «Latvijas Avīze» vēstīja, ka kautiņš sācies 26.decembrī ap pulksten 3.30 naktī pēc balles Varakļānu kultūras namā. Ap 30 cilvēku, lielākoties radi, draugi un bijušie skolasbiedri, kuri izklīduši pa pasauli un Latvijas augstskolām, nolēmuši svinības turpināt kādā privātmājā. Kautiņš izcēlies pēc tam, kad viens no kompānijas aizskāris un aizvainojis kādam citam kautiņa dalībniekam pazīstamu sievieti, sācies pamatīgs grautiņš.

Par laimi, upuru un ļoti smagu traumu nebija, taču rezonanse vietējā sabiedrībā esot bijusi liela.

Tagad policijas pārstāve Dace Jukāma laikrakstam vēstulē norādījusi, ka «sensācija par nepieredzētu masveida kautiņu ir izčākstējusi».

Jukāma norāda, ka toreiz policijā tika uzsākti pieci kriminālprocesi - divi par tīšu svešas mantas iznīcināšanu un bojāšanu, trīs par miesas bojājumu nodarīšanu.

«Izmeklēšanā tika ieguldīts milzīgs darbs, un tās laikā noskaidrojās patiesie notikuma apstākļi – izrādās, neviens nav ar galvu pret trotuāru triekts, neviens ar nūju nav sists, asinis nav pludojušas. Divi no cietušajiem labi audzinātajiem Varakļānu «zelta jaunatnes» pārstāvjiem paši noslēdza izlīgumus par viņiem nodarītiem viegliem miesas bojājumiem, arī pārējās savstarpējā konfliktā iesaistītās personas pēc savas iniciatīvas devušās uz Valsts probācijas dienestu un slēgušas izlīgumu, savstarpēji vienojoties par nodarītā kaitējuma segšanu. Pamatojoties uz noslēgto izlīgumu, visi kriminālprocesi izbeigti,» vēstulē laikrakstam norāda Jukāma.

«Latvijas Avīze» vēsta, ka notikušajā cietušie gan policijas izmeklēšanai nepiekrīt, un norāda – lai ilgstoši cīnītos par taisnību, ir vajadzīga liela nauda, ko maksāt advokātiem.

Komentāri (77)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu