Septiņos mēnešos mājokļu pirkuma darījumu skaits Jūrmalā audzis par 29% (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jūrmalā saglabājas mājokļu darījumu skaita pieaugums. Šā gada septiņos mēnešos salīdzinājumā ar iepriekšējā gada atbilstošo laika periodu mājokļu pirkuma darījumu skaits Jūrmalā palielinājies par 29%, tai skaitā darījumi ar dzīvokļiem auguši par 38%, bet darījumi ar savrupmājām - par 10%, liecina nekustamo īpašumu kompānijas «Latio» apkopoto Zemesgrāmatas datu analīze.

Kopumā šā gada septiņos mēnešos Jūrmalā notikuši 566 mājokļu darījumi.

Pircēju aktivitāte augustā Jūrmalas mājokļu tirgū saglabājās jūlija līmenī un bija augsta, norāda «Latio». Salīdzinājumā ar iepriekšējiem mēnešiem pieaudzis vietējo pircēju pieprasījums pēc dzīvokļiem jauno projektu mājās. Pircēji interesējas par nelielu, piemēram, divistabu, dzīvokļu iegādi par cenu līdz 2000-2500 eiro (1400-1750 lati) kvadrātmetrā.

Ārzemju pircēju lielākā interese jauno dzīvokļu segmentā saistīta ar īpašumiem par cenu līdz 200 000 eiro (140 000 latu). Šāda cena atbilst ieguldījumu līmenim, kāds nepieciešams, lai pretendētu uz termiņuzturēšanās atļaujas saņemšanu. Ārzemnieki vēlas iegādāties dzīvokļus ar pilnu apdari, teikts pārskatā.

Savrupmāju segmentā ārzemju pircēji interesējas par mājām platībā līdz 300 kvadrātmetriem, ar teritoriju līdz 2000 kvadrātmetru un par cenu līdz 300 000–350 000 eiro (210 000-245 000 latu).

Īpašuma atrašanās Jūrmalas centrālajā daļā šiem pircējiem ne vienmēr ir būtiska, bieži vien svarīgākais ir ūdens - jūras vai upes - tuvums, klusums, iespēja atpūsties, norāda «Latio». Līdzīgas prasības ir arī vietējiem pircējiem, tomēr viņi meklē savrupmājas par cenu līdz 200 000 eiro (140 000 latu).

Augustā palielinājās pieprasījums pēc privātās apbūves zemes gabalu iegādes Jūrmalā, turklāt par šādiem īpašumiem interesējas arī ārzemju pircēji, kas nolēmuši savrupmāju uzbūvēt nevis iegādāties jau gatavu, teikts tirgus pārskatā. Interese tiek izrādīta arī par zemes gabaliem aiz dzelzceļa, Lielupes pusē.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu