Seriāla autors atklāj, kura pilsēta ir «Simpsonu» Springfīldas prototips

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums.

Animācijas seriāla «The Simpsons» («Simpsoni») autors Mets Greinings atklājis, ka multfilmas pilsētai par iedvesmu kalpojusi Springfīlda Oregonas štatā, ziņo britu laikraksts «The Daily Telegraph».


Lielā karte

»«Yo» Sringfīldai Oregonā - īstajai Springfīldai! Jūsu draugs un lepns oregonietis Mets Greinings,» viņš rakstīja.

Springfīlda Oregonas štatā atrodas simt jūdžu (160 kilometru) attālumā no Greininga dzimtās pilsētas Portlendas. «Springfīldas nosaukums tika dots par godu Springfīldai Oregonā. Vienīgais iemesls ir tāds, ka manā bērnībā televīzijas raidījums «Father Knows Best» notika Springfīldas pilsētā. Mani tas sajūsmināja, jo iedomājos, ka tā ir blakus manai dzimtajai pilsētai Portlendai,» viņš teica žurnālam «Smithsonian».

«Vēlāk sapratu, ka tas nebija īsts nosaukums. Es sapratu, ka Sprinfīlda ir viens no biežāk sastopamajiem ASV pilsētu nosaukumiem. Gaidot «Simpsonu» panākumus, nodomāju: «Tas būs kolosāli, visi domās, ka tā ir viņu Springfīlda.» Un tā arī ir,» sacīja seriālu «Simpsoni» un «Futurama» autors.

Greinings atzina, ka seriāla varoņi Homērs, Mārdža, Liza un Megija nosaukti tādos pašos vārdos kā viņa tēvs, māte un māsas.

Lai arī Greininga tēvs kalpoja par iedvesmu «Simpsonu» ģimenes galvai, īstais Homērs neēda virtuļus. Greininga tēvs bija karikatūrists un filmu veidotājs, un dēls uzskata, ka ideja par ģimenes dzīves dramatizēšanu varētu būt radusies no tēva veidotas filmas par viņa un māsas piedzīvojumiem mežā.

Greinings norādīja, ka ilgu laiku nepatiesi atbildējis uz jautājumiem par «Simpsonu» pilsētas izcelsmi. «Es nevēlos nevienu pievilt,» viņš uzskata. «Kad man jautā, vai tā ir Springfīlda Ohaio štatā, Springfīlda Masačūsetsā vai jebkur citur, es saku: «Jā, tieši tā.»»

Tomēr Springfīldas muzejā Oregonas štatā novietots dīvāns, kas līdzīgs animētās ģimenes mājās redzamajam, turklāt pie sienas piestiprināta plāksne vēsta par filmas iznākšanu.

Pirms «Simpsonu» filmas iznākšanas 2007.gadā 14 Springfīldas dažādos ASV štatos sacentās par iespēju kļūt par pirmizrādes norises vietu. Pilsētas nosūtīja videoklipus, kuros centās sasaistīt sevi ar izdomāto Springfīldu animācijas seriālā. Toreiz uzvarēja Springfīlda Vērmontas štatā.

Oregonas Springfīldas pārstāvis Nīls Laudati nebija pārsteigts par Greininga paziņojumu. «Nu jā, mēs to zinājām,» viņš teica.

Animācijas seriāla Springfīlda nav glaimojošs attēlojums - tās skolā ir problēmas, pilsētas izgāztuvē nepārtraukti deg, turklāt mērs ir hronisks kukuļņēmējs. «Mēs esam ar to samierinājušies. Mēs nekavējamies pie nepatīkamajām lietām,» viņš uzskata. «Mums nav atomelektrostacijas, tāpat kā daudzu citu lietu, kas ir «Simpsonos».»
«Taču mums ir daudz vidusšķiras strādājošo ģimeņu, kas katru nedēļu dodas uz baznīcu un ietur kopīgas pusdienas,» sacīja Laudati.

«Simpsoni» tiek raidīti jau 22 gadus, un seriālam iznākušas vairāk nekā 500 sērijas. Tā vienlaikus ir ASV visilgāk raidītā situāciju komēdija un animācijas filma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu