Sestdien gaidāms vēl niknāks sals; turpmākās prognozes pretrunīgas (52)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

No svētdienas Latvijā sāks mazināties anticiklona ietekme, palielināsies mākoņu daudzums un vēja ātrums, līdz ar to gaisa temperatūra vairs nebūs tik zema kā līdz šim, taču vēja un lielāka mitruma dēļ aukstums nešķitīs īpaši mazāks, liecina «Global Forecast System» prognoze.

Sestdien virs Latvijas vēl būs anticiklona centrālā daļa, tādēļ dominēs bezvējš un valsts lielākajā daļā saglabāsies saulains laiks, veidosies sarma. Gaisa temperatūra naktī pazemināsies līdz -16..-25 grādiem, siltāks laiks gaidāms vienīgi Kolkasragā, bet pēcpusdienā gaiss iesils līdz -7..-12 grādiem.

Svētdien gaidāma mākoņu daudzuma palielināšanās, saulainākā diena – Rietumlatvijā. Ievērojamu nokrišņu nebūs, pūtīs lēns austrumu, dienvidaustrumu vējš. Naktī un no rīta gaidāmi -15..-22 grādi, dienā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz -6..-12 grādiem.

Sagaidāms, ka pirmdien pūtīs nepatīkams austrumu, dienvidaustrumu vējš ar brāzmām līdz 9-14 metriem sekundē, kā dēļ aukstums šķitīs lielāks, lai gan gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Saskaņā ar pašreizējo «Global Forecast System» prognozi turpmākajās naktīs gaisa temperatūra vairs nenoslīdēs zemāk par -15 grādiem un dienās pakāpsies līdz -5..-11 grādiem, brīžiem nedaudz snigs. Tomēr pastāv iespēja, ka saglabāsies lielāka anticiklona ietekme, kas nozīmētu mazāk mākoņu un bargāku salu, it īpaši valsts ziemeļaustrumos.

Ceturtdien veiktie Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra skaitliskā modeļa aprēķini rāda, ka nākamnedēļ valsts ziemeļaustrumu daļā gaisa temperatūra var pazemināties līdz -25 grādiem.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu