Sestdien Liepājā notiks Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncerts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Jānis Beķeris

Sestdien, 29.janvārī, plkst. 21.00, Liepājā, Latvijas 1.rokkafejnīcā, notiks Mārtiņa Freimaņa piemiņas koncerts, kurā muzicēs Liepājas mūziķi un aicināti piedalīties mūžībā aizgājušā mākslinieka draugi, paziņas un daiļrades cienītāji, informēja Latvijas 1.rokkafejnīcas īpašnieks Raivo Mediņš.

«Koncertā piedalīsies arī grupas «Tumsa» mūziķi, taču nav zināms, vai viņi lielā pārdzīvojuma dēļ varēs uzstāties,» sacīja Mediņš. Viņš informēja, ka pašlaik tiek plānots, kādi pasākumi Liepājā varētu notikt 3.februārī, kad Rīgā notiks atvadīšanās no Freimaņa, un 7.februārī, kad mūziķis būtu atzīmējis savu 34 dzimšanas dienu.

«Rietumu radio» novēroja, ka šorīt pie ģitāras skulptūras blakus rokkafejnīcai, kur novietots Freimaņa portrets, iedegts simtiem svecīšu un tām pievienojas arvien jaunas.

Jau ziņots, ka sestdien, 29.janvārī, Liepājā bija paredzēts kluba «Pablo» 14 gadu jubilejas koncerts, kurā plānoja uzstāties arī Freimanis ar savu grupu, jo «Tumsa» bija viena no trim mūziķu apvienībām, kas šajā klubā spēlējusi jau no pašiem tā pirmsākumiem.
Koncerts jau iepriekš tika atcelts, jo Mārtiņš bija saslimis un nonācis slimnīcā. «Domājām rīkot koncertu, kad Mārtiņš atkal būs uz strīpas,» iepriekš pastāstīja Mediņš.

Jau ziņots, ka naktī uz 27.janvāri slimnīcā 33 gadu vecumā miris komponists, aktieris, dzejnieks un grupas «Tumsa» veidotājs Mārtiņš Freimanis. Mūziķis pēdējās dienas pavadījis slimnīcā. Iespējams, nāves iemesls esot gripas radītās komplikācijas.
Freimanis dzimis 1977.gada 7.februārī Liepājā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu