Sestdien mainīsies satiksmes organizācija pie Slāvu rotācijas apļa

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No sestdienas, 28. novembra, transportlīdzekļu satiksme Slāvu ielā tiks organizēta tikai pa jaunizbūvēto dzelzceļa pārvadu.

Sagatavots Rīgas pilsētas izpilddirektora rīkojums, kurā ņemts vērā, ka no 28. novembra plkst. 11.00 tiks slēgta transportlīdzekļu satiksme esošajā Slāvu pārvadā un atklāta transportlīdzekļu satiksme pa jaunizbūvēto pārvadu.

Akciju sabiedrībai «Dienvidu tilts» uzdots:
– no 28. novembra līdz 1. decembrim nodrošināt ceļu satiksmes regulētājus;
– no 28. novembra līdz 1. decembrim nepieciešamības gadījumā operatīvi mainīt luksoforu objektu signālplānus.

Virzienā no Krasta ielas transportlīdzekļi brauks pa jauno Slāvu dzelzceļa pārvadu, augšējo estakādi pār Slāvu rotācijas apli un nonāks Lubānas ielā. Lubānas ielā transportlīdzekļu vadītājiem būs iespēja gan turpināt ceļu taisni, gan veikt kreiso pagriezienu uz Ilūkstes ielu. (Ilūkstes ielā būs nodrošinātas divas braukšanas joslas virzienam taisni no Slāvu rotācijas apļa; viena josla kreisajam pagriezienam uz Ilūkstes ielu un viena braukšanas josla pretējam virzienam taisni uz Slāvu rotācijas apli.)

Uz Piedrujas, Dārzciema un Krustpils ielas transportlīdzekļu vadītāji varēs nokļūt no Lubānas ielas, nogriežoties pa labi uz Katlakalna ielu, tad pa labi uz Krustpils ielu un tālāk braucot līdz Slāvu rotācijas aplim. Katlakalna ielā no Andreja Saharova ielas līdz Krustpils ielai labajā pusē transportlīdzekļiem būs aizliegts apstāties, tādējādi satiksmei būs nodrošinātas divas braukšanas joslas. Tāpat uz Dārzciema un Piedrujas ielu varēs nokļūt, veicot kreiso pagriezienu uz Ilūkstes ielu.

Lai nokļūtu no Slāvu rotācijas apļa uz Krasta ielu vai Dienvidu tiltu, transportlīdzekļu vadītāji varēs izmantot jauno Slāvu dzelzceļu pārvadu līdzīgi kā līdz šim — no Slāvu apļa pa jauno uzbrauktuvi uzbraucot uz jaunā dzelzceļa pārvada.

Sabiedriskā transporta pieturvieta Lubānas ielā, kas patlaban atrodas pretī degvielas uzpildes stacijai «Neste», tiks pārcelta aptuveni 350 metrus uz priekšu.

Satiksmes pārslēgšana notiks 2009. gada 28. novembrī laika posmā no plkst. 11.00 līdz 23.00.

Slāvu maģistrālā transporta mezgla būvniecības ietvaros pašlaik pabeigta jaunās Slāvu dzelzceļa pārvada daļas izbūve ar četrām braukšanas joslām, un līdz 28. novembrim būs pabeigta arī trīslīmeņu satiksmes mezgla augšējās estakādes izbūve virzienā uz Lubānas ielu.

Saskaņā ar būvdarbu plānu satiksme jānovirza uz jauno pārvadu un Lubānas ielas estakādi, lai varētu veikt vecā Slāvu dzelzceļa pārvada demontāžu un tā vietā izbūvēt jaunu pārvadu ar četrām braukšanas joslām.

«Šīs izmaiņas radīs zināmas neērtības autovadītājiem. Tomēr otra alternatīva slēgt pārvadu pavisam un novirzīt satiksmi pa dzelzceļa šķērsošanas vietām jau pašlaik noslogotājā Krustpils ielā un Matīsa ielā radītu milzīgus sastrēgumus un praktiski bloķētu satiksmi Matīsa ielas rajonā, kas nav pieļaujams. Šis ir vienīgais iespējamais satiksmes organizācijas risinājums, lai varētu veikt vecā Slāvu pārvada un tā uzbēruma demontāžu un tā vietā būvēt jaunu pārvadu, vienlaikus nodrošinot transportlīdzekļu satiksmi būvobjekta zonā,» uzskata Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora vietnieks Andris Binde.

28. un 29. novembrī Rīgas domes Satiksmes departaments, a/s «Dienvidu tilts» un luksoforu uzturēšanas uzņēmuma SIA «Latkons» speciālisti uzmanīgi sekos līdzi situācijai Lubānas ielā, lai nepieciešamības gadījumā optimizētu luksoforu signālplānu vai piesaistītu policijas palīdzību satiksmes organizēšanā.

Kā ziņots, Slāvu maģistrālā transporta mezgla izbūves gaitā tiks veikta trīs līmeņu estakāžu būvniecība Slāvu rotācijas apļa vietā (pavisam astoņas estakādes) un Slāvu dzelzceļa pārvada pārbūve, izveidojot astoņas braukšanas joslas. Lai būvniecības laikā nepārtrauktu autotransporta un dzelzceļa satiksmi, vispirms uzbūvēts jauns četru braukšanas joslu pārvads. Novirzot pa to satiksmi, esošo (veco) pārvadu demontēs, lai varētu būvēt otro jaunā pārvada kārtu.

Saskaņā ar līgumu starp Rīgas domi un galveno būvuzņēmēju a/s «Dienvidu tilts» Slāvu maģistrālā transporta mezgla būvniecība jāpabeidz 2011. gadā.



KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu