Sestdien pārspēti četri siltuma rekordi (6)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Sestdien Latvijā pārspēti četri 8.marta siltuma rekordi – ne tikai Jelgavā un Rīgā, par ko jau tika ziņots iepriekš, bet arī Mērsragā un Skrīveros, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) apkopotā informācija.

Maksimālā gaisa temperatūra sestdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +4,5 grādiem Ainažos līdz +10,2 grādiem Rīgas centrā un +10,7 grādiem Jelgavā. Tik augsta gaisa temperatūra šogad Rīgā, kā arī Latvijā kopumā reģistrēta pirmo reizi. Kopš nedēļas sākuma valstī fiksēti jau deviņi jauni siltuma rekordi.

Agrā svētdienas rītā gaisa temperatūra Latvijā ir no +2..+4 grādiem Kurzemes rietumu piekrastē līdz -2..-4 grādiem dažviet Latgalē, zemākā gaisa temperatūra reģistrēta Daugavpils lidostā.

Debesis daļēji apmākušās, ievērojamu nokrišņu nav, atsevišķās vietās ir migla. Pūš lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš.

Rīgā mākoņains laiks, gaisa temperatūra 0..+1 grāds. Pūš lēns dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas kļūst mērens.

8.marta augstākā gaisa temperatūra Eiropā bija +27..+28 grādi Spānijā un Kiprā. Londonā gaiss sasila līdz +16,6 grādiem, bet dažviet Francijā bija +22 grādi. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz svētdienu bija -12..-13 grādu dažos kalnos Eiropas centrālajā un dienvidaustrumu daļā un -18 grādu Krievijas dienvidos.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu