Sestdien un svētdien prognozē siltuma rekordus (18)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Ceturtdien gaisa temperatūra Latvijā ir +2..+5 grādi. Atšķirībā no iepriekšējā dienām, neviens siltuma rekords nav pārspēts, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Arī piektdien siltuma rekordi Latvijā nav gaidāmi. Lai gan gaisa temperatūra nedaudz paaugstināsies, tā nesasniegs 2011.gada līmeni, kad visā valstī gaiss sasila līdz +8..+10 grādiem.

Savukārt sestdien un svētdien, 28. un 29.decembrī, vietām Latvijā varētu tikt pārspēts siltuma rekords. Šajās dienās gaisa temperatūra varētu sasniegt +4..+8 grādus.

Tuvākajās dienās gaidāms apmācies laiks, kas brīžiem skaidrosies. Nokrišņu būs maz, vairāk līs svētdien Kurzemē. Nākamnedēļ laiks kļūs nedaudz vēsāks, prognozē sinoptiķi.

Jau vēstīts, ka Ziemassvētku vakarā Pāvilostā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz +8,7 grādiem, sasniedzot jaunu 24.decembra siltuma rekordu visas Latvijas mērogā. Savukārt 23.decembra temperatūras rekords tika pārspēts Alūksnē un Rēzeknē.

Visvairāk jaunu siltuma rekordu bija Pirmajos Ziemassvētkos, kad iepriekšējais 25.decembra rekords Latgalē, Sēlijā un daudzviet Vidzemē tika pārspēts par vienu līdz divarpus grādiem, un augstākā gaisa temperatūra bija +7,7 grādi Ainažos.

Neparasti siltā laika dēļ Latvijā izplaukuši pūpoli, mežos aug gailenes un dažas citas sēnes, vietām zied virši, lazdas, rapsis un vairāki citi augi.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu