Šī gada trijos mēnešos katrs otrais ceļu satiksmes negadījums noticis Rīgā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Saskaņā ar Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) apkopotajiem 2011. gada pirmā ceturkšņa rezultātiem šī gada trīs mēnešos ievērojami samazinājies CSNg skaits par kuriem apdrošināšanas sabiedrībām ir iesniegti zaudējumu pieteikumi, «Apollo» sacīja LTAB sabiedrisko attiecību konsultante Inese Lukaševska.

Salīdzinājumā ar 2010. gadu tādu pašu periodu samazinājums sastāda 22,3 %. No visiem 8329 Latvijā reģistrētajiem apdrošināšanas gadījumiem 55,9% ir notikuši tieši Rīgā.

2011. gada trīs mēnešos par Latvijā notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem ir pieņemti 10776 lēmumi par kopējo summu 5, 23 milj. latu, no kuriem atlīdzības summa tikai Rīgā notikušiem ceļu satiksmes negadījumiem sastāda vairāk kā 2, 5 milj. latu. Salīdzinājumā ar 2010. gada pirmo trīs mēnešu datiem vidējās atlīdzības izmaksas lielums samazinājies par 2%.
Savukārt 744 lēmumi ir pieņemti par ārvalstīs notikušajiem ceļu satiksmes negadījumiem par kopējo atlīdzības summu vairāk kā 1 miljons latu ( Ls 1 339 428), kas sastāda 20,4 % no kopējās izmaksātās atlīdzības summas.

«Šī gada pirmais periods liecina, ka ir samazinājies kopējais CSNg skaits. Līdz ar ko likumsakarīgi, ka samazinoties kopējam apdrošināšanas gadījumu skaitam, samazinās arī zaudējumu atlīdzības prasības un kopējā izmaksātā atlīdzības summa konkrētajā periodā. Tas, ka vairāk kā puse no izmaksātās summas attiecināma uz Rīgā notikušajiem CSNg, ir saistāma nevis ar autovadītāju agresīvāku vai nekompetentāku braukšanu, bet gan transportlīdzekļu īpatsvaru Latvijas galvaspilsētā, kā arī šī gada ziemas mēnešos sasnigušo ielu dēļ apgrūtinātas braukšanas apstākļos vairāk negadījumu notika tieši galvaspilsētas ielās», situāciju skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

Šī gada pirmajos trīs mēnešos vislielākais lēmumu skaits pieņemts par transportlīdzekļu bojājumiem un transportlīdzekļa bojāejas atlīdzināšanu, kas kopsummā sastādīja gandrīz 85% no kopējā atlīdzību skaita.

Savukārt valstij par cietušo ārstēšanu un izmaksātajiem sociālajiem pabalstiem attiecīgajā laika posmā atlīdzināti 377 302 tūkst. latu, attiecīgi, VSAA – 257 670 tūkst. latu, VNC –119 632 tūkst. latu.

«Raugoties uz pirmā ceturkšņa OCTA tirgus darbības rādītājiem var konstatēt, ka kaut arī kopumā vērojama nozares stabilizācija, 2011. gada pirmie trīs mēneši nozarei ir bijuši negatīvi. To arī apliecina visu apdrošināšanas sabiedrību peļņas vai zaudējuma aprēķina tehniskā rezultāta kopsavilkums, kurš parāda, ka ceturksnis noslēgts ar negatīvu bilanci mīnuss 31 400 latu», informē Stengrevics.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu