Sibīrijā uzsnidzis melns sniegs (53)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MikeAncient, CC BY-NC-ND 2.0

Rietumsibīrijas pilsētā Omskā nedēļas nogalē uzsnidzis melns sniegs, kas satraucis ne tikai vietējos iedzīvotājus, bet arī Krievijas vides uzraugus, ziņo aģentūra «Ria Novosti».

Šī nav pirmā reize, kad šajā Sibīrijas pilsētā novērots neparastas krāsas sniegs. Melnais sniegs Omskā novērots jau pagājušajā ziemā un vēl divas reizes decembrī. Tiek uzskatīts, ka neparasto nokrišņu avots ir vietējā termoelektrostacija «TPP-5», kas šoziem strādājusi pastiprinātā režīma, atzīmējuši vides uzraugi no Rosprirodnadzor.

«Mēs pašlaik šo lietu pētām, bet, pamatojoties uz līdzšinējām atziņām, mēs domājam, ka tā atkal ir «TPP-5» stacija, kas atmosfērā izmetusi pelnus,» teica vides uzraugu pārstāvis.

Termoelektrostacijas vadība iepriekš bija solījuši, ka nomainīs filtru vienai no turbīnām, kas uzņēmumam izmaksās 150 miljonus rubļu jeb 3,16 miljonus eiro.

2012.gada augustā Omska tika pārklāta ar baltu pulveri, tā avots, kā noskaidrojās vēlāk, bija uzņēmuma «Gazpromneft» naftas pārstrādes rūpnīca. Eksperti gan skaidroja, ka baltais alumīnija silikāta pulveris apkārtējai videi un iedzīvotājiem nekādus draudus nerada.

2007.gadā Omskas iedzīvotājus pārsteidza dzeltens sniegs, kurš savu krāsu bija ieguvis patiecoties Āzijas stepju smilšu vētrām.

Komentāri (53)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu