Siera groziņi (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Viegli pagatavojama siera uzkoda no [s:44459]

Dažreiz ēdienam, īpaši svētku, pietrūkst pēdējā akcenta, kas saliek visus punktus uz «i». Plāns, viegls, īpaši elegants uz šķīvja esošais siera kraukšķis (citās valodās saukts par cheese crisp, wafer, tuile utt.) – lielisks variants, lai izrotātu gan desertus, gan nesaldos pavasara ēdienus. To vienkārši pagatavosiet no rīvēta cietā «Džiugas» siera: vajag tikai sasildīt pannu un iebērt sieru tā, lai tā kārta nosegtu pannas apakšu. Tad jācep tik ilgi, kamēr izkusīs, bet siera izskats atgādinās vafeli. Atdzesējiet kraukšķi un varat sākt kulināros eksperimentos!

Siera kraukšķis – universāls gardums, kas savu vietu ātri atrod dažādos ēdienos. Tas papildinās arī tomātu biezzupu un ar svaigiem sīpollokiem pagatavota kartupeļu sacepuma garšu, kā arī vieglus pavasara salātus ar rukolu, kaltētiem tomātiem un olīvām. Ja izdomājāt sarīkot ballīti ar uzkodām, siera kraukšķus varat pievienot šķiņķim, lasim, spilgtās krāsas tomātiem un gurķiem – pagatavosiet simpātiskas uzkodas, ko var apēst vienā reizē. Siltākās dienās kā nekad gribas ēst ne tikai smaržīgos grila ēdienus, bet arī svaigos augļu un ogu desertus. Biezā zemeņu, melleņu, ķiršu vai eksotisko augļu – granātābolu, papaiju, meloņu – kokteilī ielieciet izteiktās garšas siera kraukšķi un saldajam dzērienam piešķirsiet pikantāku, īpaši oriģinālu nokrāsu. No «Džiugas» siera pagatavoto kraukšķi ir vērts nogaršot kopā ar vaniļas saldējumu. Ar drupinātiem siera kraukšķu gabaliņiem varat izrotāt saldējuma bumbiņas vai izmantot kraukšķus kā deserta karoti, ar to ņemot un ēdot saldējumu.

Ja siera kraukšķi izdevās viegli izcept, varat mēģināt sagatavot arī siera groziņus. To gatavošana gandrīz neatšķiras no kraukšķu cepšanas, tikai šajā gadījumā vēl no karsta un plastiska ceptā siera izveidojiet groziņu, uzliekot to uz kādas formiņas, atdzesējiet un piepildiet to ar jogurtu pārlietiem svaigiem dārzeņiem, rīsiem un burkāniem, jūras veltēm, samaltām ogām, augļu un saldējuma duetu vai citu vēlamo pildījumu.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu