Sieva neglīti ģērbjas. Ko lai iesāku? (123)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: five blondes, CC BY-NC-SA 2.0

Vīrietis mammamuntetiem.lv uztic svau problēmu - viņa sieva esot skaista, taču ikdienā ģērbjas neglīti. Vīrietis vaicā pēc padoma, kā sievai iemācīt izcelt viņas skaistumu, jautā [s:46240] lasītājs.

Jautājums:

Man tāds varbūt jocīgs sasāpējies jautājums - manai sievai pieklibo apģērba izvēle... Gadi iet un nu vairs nav 18, manuprāt, līdzi jāmainās arī apģērbam, tēlam.Kad esam gājuši iepirkties, esmu centies ierosināt kādus citus apģērbus, taču baidos ar saviem ieteikumiem aizskart. Es varētu sagrabināt naudu arī stilistam, bet vai tik par šito vēl vairāk neapvainosies - nezinu,kā sievietes šādu dāvanu varētu uztvert?

Mana sieva ir skaista sieviete, un šo skaistumu ar apģērbu vajag izcelt, nevis bojāt... Varbūt pat padarot lētu...

Ko jūs ieteiktu?

Atbild Sarmīte Šmite,personīgās meistarības trenere

Ar visu cieņu cilvēkam, kurš rūpējas par sievas skaistumu. Patīkami lasīt, ka izsakāt komplimentu par viņas izskatu.

Atbildot uz jūsu jautājumu... Mūsu dzīvē lielu lomu spēlē ieradums. Šoreiz tas varētu būt ģērbšanās stils. Lai mainītu ieradumu, būs daudz pie sevis jāpiestrādā. Un to var izdarīt pats cilvēks, un tikai tad, ja ir vēlēšanās to darīt.

Ja palūkojamies, kā ģērbjas cilvēki, tad varam novērot, ka sievietēm gribas ģērbties tā, kā to darīja jaunībā. Atmiņā glabājas tas, cik labi bija toreiz un kas tajā laikā piestāvēja. Lai vai kā, arī mode mainās un katrā vecumā, lai sieviete izskatītos labi un gaumīgi, mainās arī modes tendences konkrētam vecumam. Ja sieviete ģērbjas kā meitene, tas jau izskatās diezgan jocīgi.

Mēs dzīvojam vienreizēji labā laikā, kad patiesībā modē ir viss! Tikai jāprot to visu salikt kopā. Tam gan ir vajadzīgs speciālists, vai cilvēks kuram ir iedzimta gaumes izjūta.

Lai cilvēks kaut ko sevī mainītu, viņam ir vajadzīga motivācija. Kāpēc to vajadzētu darīt? Ja nav motivācijas pašam cilvēkam, pārējie var gribēt nez ko, bet ko vēlas pats cilvēks?

Jums jau ir doma sievai piedāvāt citu ģērbšanās stilu. Ja jūs baidāties viņai ko piedāvāt, sieva to neapzināti var sajust. Ja būsiet pārliecināts, ka patiešām gribiet viņai sagādāt prieku un redzēt viņu laimīgu, kāpēc gan nepiedāvāt? Varbūt sarīkot kādā brīvdienā lielā veikalu centrā ( pastāv iespēja, ka tieši veikala pārdevēja ir talantīga modes izpratnē) uzmērīšanas dienu? Kā svētkus vai kā joku dienu, kad drīkst visu ko... un galvenais - nekas nav jāpērk. Lai diena būtu kā svētki, nomainiet veikala mērīšanos ar jauku pasēdēšanu kafejnīcā, pasmiešanos par to, ka varbūt varētu ko jaunu uzvilkt. Tas ienesīs vieglumu, jo var taču pamēģināt kaut ko citu.

Vai otrs variants - piedāvāt sievai kopā doties iepirkties ar kādu draudzeni, kurai ir laba gaumes izjūta, dienu pavadīt lielveikalā ar šādu pašu nolūku.

Trešais variants. Ja jums ir meita, vai arī dēls, tad varētu darboties caur viņiem. Arī viņi taču vēlas savu māmiņu redzēt modernu un elegantu.

Ja jūs dosities līdzi, tad izsakiet komplimentu par apģērba gabalu, kas varētu šajā vecumā sievieti izcelt. Lai kāds būtu apģērbs, sieviete ir galvenā. Reizēm iznāk tā, ka apģērbs ir galvenais un sieviete, šajā it kā patiešām skaistajā apģērbā pazūd. Krasa pāreja no viena stila uz otru arī būs pagrūta. Varbūt sākt ar kaut ko un tā pamazām turpināt pilnveidot garderobi.

Lai būtu motivācija, varētu sievu uzaicināt uz kādu koncertu vai teātra izrādi, vai kur citur, un jūs, izsakot komplimentu par viņas dotumiem, sakot, ka viņai pienākas daudz kas brīnišķīgāks un varbūt arī dārgāks. Un dodaties to nopirkt.

Varētu paskatīties, kas jauns modē, kādas ir galvenās tendences pāšlaik.

Vēl pastāv iespēja atrast labu šuvēju, kura patiešām ir lietas kursā, kas kuram piestāv, kas modē un kādus audumus iegādāties vislabāk.

Es ieteicu dažādus variantus. Mode gan nav mana specialitāte. Šoreiz paspēlējos ar domu, kā radīt cilvēkam motivāciju mainīties.

Svarīgi, kā tieši jūs pateiksiet. Galvenais darīt to bez mērķa un uzstājības, un bez nosacījumiem, bet ar mīlestību. Tad adresāts arī tiek sasniegts. Ja uzstāsit, tad saņemsit atteikumu. Tāpat dara bērns, kad viņam kaut ko liek darīt, it kā uzspiežot, tad pieaugušais saņem pretreakciju.

Otram varam tikai ieteikt. Nekad nesalīdziniet savu sievu ar citu sievieti! Jo katra sieviete ir īpaša, ja viņa tāda vēlas būt vispirms pati sev.

Esiet radošs, sāciet ar sievu parunāties domās. Sūtiet viņai savu mīlestību, kad runa būs par šo situāciju konkrēti. Esiet pacietīgs, viss notiks. Pateicaties, ja kaut kas sāk mainīties. Pateicaties, par to, ka viņa jums ir.

Komentāri (123)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu