Sieviešu izlases mērķis - Eiropas čempionāta 1/4 fināls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas sieviešu basketbola izlasei jācenšas iekļūt Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, šādu mērķi komandai trešdien izvirzīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde.

Tomēr LBS prezidents Valdis Voins uzsvēra, ka formāls uzdevums valstsvienībai netiek izvirzīts.

«Par augstiem mērķiem nav jārunā. Galvenais, lai komanda būtu gatava tiem tuvoties soli pa solim,» izteicās Voins.

Izvērtējot Latvijas valstsvienības sagatavošanās posmu, uzmanība tika pievērsta izlasē notiekošajam paaudžu maiņas procesam un jaunu, nepieredzējušu spēlētāju iesaistīšanai. LBS valde konstatēja, ka Eiropas čempionāta finālturnīrā Latviju pārstāvēs «pārejas laika» modelis. Līdz ar to komandas varējums lielā mērā būs atkarīgs no tā, kā treneru kolektīvam būs izdevies saliedēt pieredzējušās basketbolistes ar jaunajiem talantiem.

Kā orientējošais mērķis Latvijas basketbolistēm tika izvirzīts iekļūšana Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā, tādējādi atkārtojot 2005., 2007. un 2009. gadā sasniegto rezultātu. Ja pirmais mērķis tiks sasniegts, tad nākamais - ceļazīme uz 2012. gada Londonas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru - būs skaidrs arī bez īpašiem lēmumiem.

Polijā paredzētajā Eiropas čempionāta grupas turnīrā Katovicē no 18. līdz 20. jūnijam Latvijas komanda D apakšgrupā mērosies spēkiem ar pašreizējo Eiropas čempionvienību Franciju, kā arī Grieķijas un Horvātijas valstsvienībām. Otrajam posmam kvalificēsies trīs pirmo vietu ieguvējas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu