Sieviešu solidarizēšanās: kailas «Femen» aktīvistes nozāģē piemiņas krustu (36)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Sieviešu kustības «Femen» aktīvistes piektdien ar motorzāģi nozāģēja piemiņas krustu Kijevas centrā, solidarizējoties ar pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm, kurām piektdien Maskavā paredzēts pasludināt spriedumu.

Krusts tika nozāģēts un nogāzts netālu no Starptautiskā Kultūras un mākslas centra (Oktobra pils) Ukrainas galvaspilsētā.

«Sprieduma pasludināšanas dienā sieviešu kustība «Femen» pauž atbalstu un cieņu savām Krievijas kolēģēm no grupas «Pussy Riot». Solidarizējoties ar Kremļa un popu režīma upuriem, «Femen» dalībnieces nogāza piemiņas krustu,» teikts kustības paziņojumā presei .

Paziņojumam bija pievienotas šā vandalisma akta fotogrāfijas.

Krusts bija uzstādīts staļinisko represiju upuru piemiņai pakalnā virs Neatkarības laukuma pie Oktobra pils, kurā pirms Otrā pasaules kara atradās Iekšlietu tautas komisariāts un tika nošauti cilvēki.

«Femen» dalībnieces ir pazīstamas ar to, ka Ukrainā un citās valstīs rīko protesta akcijas ar kailām krūtīm.

Jau vēstīts, ka Maskavas Hamovņiku rajona tiesa piektdien pasludinās spriedumu pankgrupas «Pussy Riot» dalībniecēm, kas izpildījušas pret Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu vērstu dziesmu valsts galvenajā pareizticīgo katedrālē.

Prokurors ir pieprasījis trīs «Pussy Riot» dalībnieces atzīt par vainīgām huligānismā un piespriest viņām triju gadu cietumsodu.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu