Sievietei piemēro cietumsodu par uzrakstiem uz bērna džempera (305)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Francijā kādai sievietei un viņas brālim tiesa piemērojusi cietumsodu par to, ka uzģērbuši bērnam džemperi, uz kura bija uzraksti, kas «glorificē noziegumus», vēsta Francijas mediji.

Baučra Bagora savam trīsgadīgajam bērnam Džihadam bija uzģērbusi džemperi, uz kura priekšpusē bija uzraksts «Es esmu spridzeklis», bet mugurpusē bija uzraksts «Dzimis 11.septembrī». Par šo noziegumu notiesāts arī zēna tēvocis, kas nav liedzis sievietei šādu apģērbu bērnam uzvilkt.

Bērns ar «savdabīgo» džemperi aizvests uz skolu, par ko sajūsmā nebūt nebija skolotājas, kas ziņoja policijai.

Lai gan sieviete tiesā apgalvoja, ka šādi rīkojusies, jo gribējusi «pajokot», tiesa atzīmējusi, ka abi apsūdzētie apzinājušies, cik provokatīva ir viņu rīcība.

26 gadus vecā sieviete teica, ka zēns ir dzimis 11.septembrī, tāpēc viņai šķitis, ka «uzraksti cilvēkus uzjautrinās». Savukārt 29 gadus vecais zēna tēvocis teicis, ka viņš uzrakstu «Es esmu spridzeklis» tulko pārnestā nozīmē - «Es esmu skaistulis».

Tiesa nolēma, ka mātei par izdarīto noziegumu jāuzņemas kriminālatbildība, bet kā sodu piemēroja vienu mēnesi cietumā, kā arī 2000 eiro soda naudu.

Zēna tēvocim vēl bargāks sods – divi mēneši cietumā, kā arī 4000 eiro naudas sods.

Komentāri (305)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu