Siguldā Opermūzikas svētku apmeklētājus vedīs elektromobiļos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Gatavojoties XXI Starptautiskajiem Opermūzikas svētkiem, kas no 2. – 4.augustam norisināsies Siguldā, novada pašvaldība apmeklētājiem sarūpējusi vasarīgas un videi draudzīgas pārvietošanās iespējas. Ar vilcienu un autobusu atbraukušos viesus stacijā sagaidīs elektromobiļi, kas pirms koncertiem vedīs cilvēkus par samazinātu cenu, kā arī būs iespēja noīrēt velosipēdus ar 10% atlaidi, kurus varēs novietot apsargātās velonovietnēs.

Ņemot vērā intensīvo satiksmi Opermūzikas svētku laikā iepriekšējos gados, Siguldas novada pašvaldība aicina izmantot alternatīvus pārvietošanās veidus.

«Svētku laikā no Rīgas uz Siguldu kursēs pasažieru vilcieni ar papildvagoniem. Vilcienā, kas 4.augustā vedīs apmeklētājus uz izrādi «Otello», būs pieejams paaugstināta komforta vagons, savukārt pēc izrādes viesus gaidīs speciāls reiss uz Rīgu plkst.1.15. naktī. Atbraukt uz svētkiem var arī ar starppilsētu autobusiem un personīgajām automašīnām, bet sportiskākie apmeklētāji var ierasties ar velosipēdu, jo viņu ērtībām pie Livonijas ordeņa Siguldas pils būs apsargāta velonovietne, ko ikviens varēs izmantot bez maksas,» Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics apgalvo, ka Sigulda spēj uzņemt visus opermūzikas cienītājus.

Sestdien, 3.augustā no plkst.18.30 līdz 20.30 un 4.augustā no plkst.14.30 līdz 16.30 elektromobiļi būs gatavi vest pasažierus uz pilsdrupu estrādi par īpašu cenu – vienu latu no cilvēka.

Pasākuma priekšvakarā pārvietošanās iespējas Siguldā inspicēja Eiropas Komisijas iniciatīvas «Pārvietojies gudri» vēstnese Gudrā Pilsētniece Ruta Millere un atzina, ka pilsēta patiešām ir noorganizējusi ērtu transporta piedāvājumu arī tiem, kuri nebrauks ar personīgo auto: «Iespējas ir plašas, tādēļ svētku apmeklētāji var brīvi izvēlēties piemērotāko pārvietošanās veidu. Īpaši gribu uzslavēt velonomu un apsargātu bezmaksas velonovietni – tas ļaus Siguldas viesiem apvienot koncertu apmeklējumu ar veselīgu, videi draudzīgu pilsētas iepazīšanu».

«Siguldiešiem iesaku iet kājām, jauniešiem ar velosipēdu, valmieriešiem ar vilcienu. Var arī ar laivu piebraukt pa Gauju, ar gaisa balonu var atlidot,» vēl netradicionālākus ierašanās veidus iesaka viens no Opermūzikas svētku dalībniekiem, solists Nauris Indzeris, piebilstot, ka arī pats gājis uz koncertiem kājām.

Opermūzikas svētki Siguldā notiek jau 21.reizi, bet atjaunotajā Livonijas Ordeņa Siguldas pilī – otro gadu. Šogad Opermūzikas svētku apmeklētāji Siguldas pils kompleksā redzēs vairākus uzlabojumus – pilnībā atjaunots Jaunās pils tornis, tiek rekonstruēta pils terase un labiekārtota teritorija, kas pamazām tiek pārveidota par radošo kvartālu ar Siguldas novadam raksturīgo amatu meistaru un mākslinieku piedāvājumu. Jau šonedēļ, svētku laikā, pils kompleksā būs skatāmas divas izstādes – mākslinieces Dinas Dubiņas gleznu izstāde «Stihiju pārvērtības» un Starptautiskā mākslas plenēra dalībnieku izstāde.

  • Par iniciatīvu «Pārvietojies gudri»:

Eiropas Komisijas iniciatīva «Pārvietojies gudri» (Do the right mix) paredz elastīgu dažādu transporta līdzekļu un pārvietošanās veidu kombinēšanu. Tas vienlaikus risina vairākas Eiropas Savienības iedzīvotājiem aktuālas problēmas – tiek samazināti satiksmes sastrēgumi, mazināts atmosfēru sasildošo izplūdes gāzu apjoms un uzlabots eiropiešu veselības stāvoklis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu