Siguldas novadā svinēs Ziemassvētku gaidīšanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto.

4. decembrī Siguldas novadā norisināsies Ziemassvētku gaidīšanas svētki, to ietvaros notiks dažādi pasākumi visas dienas garumā.

Plkst. 10.00 Jūdažu Sabiedriskajā centrā notiks rotu izgatavošanas radošā darbnīca kopā ar rotu meistari Klintu Eigenfeldi. Radošajā darbnīcā varēs iegūt vērtīgus padomus un praktiskas iemaņas - kā uzmeistarot rotas sev, kā pagatavot Ziemassvētku rotājumus, kā arī saņemt jaunas un radošas idejas rotu un rotājumu izgatavošanai. Ieejas maksa – 2,00 Ls.

Plkst. 10.00 – 12.00 kafejnīcās «Kafijas un Tējas Namiņš», «Kaķu māja» un «Zaļumnieku piestātne» būs iespēja brokastot kopā ar Ziemassvētku vecīti.

Plkst. 11.00 Jūdažu bibliotēkā Pasaku rīta ietvaros vecmāmiņa Līga bērniem lasīs pasaku «Vectēva padoms». Tiks runāts par iecietības nepieciešamību pret nevarīgiem cilvēkiem, par līdzcietību un labdarību. Tiks pārrunātas arī latviešu tautas Ziemassvētku tradīcijas un minētas mīklas. Katram būs iespēja izkrāsot savu Ziemassvētku eglīti vai eņģelīti.

Plkst. 11.00 – 15.00 Siguldas Mākslu skolā «Baltais flīģelis» norisināsies Rūķu darbnīca, kuras ietvaros lieliem un maziem būs iespēja radoši un izglītojoši darboties ar dažādiem materiāliem, veidojot svētku rotājumus un dāvaniņas, kā arī cept piparkūkas.

Plkst. 15.00 koncertzālē «Baltais flīģelis» būs skatāma krāšņa jaunāko klašu audzēkņu izrāde – koncerts «Ziemassvētku dāvana», kurā piedalīsies Mūzikas nodaļas, Teātra nodaļas un Deju studijas audzēkņi. Dekorācijas veidos Mākslas nodaļas audzēkņi un pedagogi. Viesi tiks cienāti ar tēju un piparkūkām!

Plkst. 17.00 Svētku laukumā notiks Ziemassvētku Eņģeļu egles iedegšana. Jau ziņots, ka Siguldas novads iesaistījies labestības akcijā «Eņģeļi pār Latviju». Eņģeļu egle tapusi pateicoties novada uzņēmēja Jāņa Bormaņa finansiālam atbalstam. Daļu rotājumus šai eglei jau mēnesi iepriekš gatavo Mākslu skolas audzēkņi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu