Silovam 6. vieta EČ ātrslidošanas daudzcīņā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas ātrslidotājs Haralds Silovs šodien izcīnīja sesto vietu Eiropas čempionātā ātrslidošanas daudzcīņā.

Tāpat Silovs laboja Latvijas rekordu 10 000 metru distancē un tagad viņam pieder valsts labākie sasniegumi pilnīgi visās ātrslidošanas distancēs.

Pirms 10 000 metru distances Silovs kopvērtējumā bija trešajā vietā, tomēr tā kā ātrslidošanas garāko distanci latvietis veica pirmoreiz karjerā, viņš nespēja pakāpties augstāk par devīto vietu, finišējot pēc 14 minūtēm un 23,38 sekundēm.

Kā ziņots, sacensību pirmajā dienā Silovs sākotnēji sasniedza sesto rezultātu 500 metros, pēc tam bija sestais arī 5000 metros, bet šodien uzrādīja sesto rezultātu 1500 metru distancē, kas summā viņam ļāva pacelties uz trešo pozīciju.

Par Eiropas čempionu kļuva slavenais Nīderlandes ātrslidotājs Svens Krāmers.

Līdzšinējais Latvijas rekordes 10 000 metros jau ilgstoši piederēja Aleksandram Viškerim un bija 15 minūtes un 4,81 sekunde.

Tāpat Silovs kvalificējās pasaules daudzcīņas čempionātam, kurā piedalīsies 14 labākie Eiropas sportisti. Sacensības notiks februāra beigās Maskavā.

Vislabāk Eiropas čempionātos iepriekš veicies Alfonam Bērziņam, kurš 1939. gadā Rīgā kļuva par absolūto Eiropas čempionu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu