Silovam mazā bronzas medaļa Eiropas čempionātā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas sportists Haralds Silovs šodien izcīnīja trešo vietu Eiropas čempionātā šorttrekā 500 metru distancē.

Savos ceturtdaļfināla un pusfināla slidojumos Silovs izcīnīja otrās vietas, iekļūstot finālā. Izšķirošā slidojuma pirmajos trīs apļos latvietis bija ceturtajā vietā, bet pēdējos divos apļos Silovam izdevās apsteigt vienu konkurentu un finišēt trešajā vietā.

Par Eiropas čempionu kļuva francūzis Tibo Fokonē, kurš bija ātrākais arī 1500 metru distancē piektdien, bet otro vietu izcīnīja Lielbritānijas sportists Džeks Velborns, kurš 1500 metru distancē ierindojās devītajā vietā. Silovs 1500 metru distancē izcīnīja ceturto vietu.

Tikmēr vēl viens Latvijas šorttrekists Jēkabs Saulītis nespēja pārvarēt priekšsacīkstes un neiekļuva vismaz ceturtdaļfinālā, kas distances noslēgumā viņam deva 19. vietu.

Pēc divām sacensību dienām Silovs visu distanču kopvērtējumā ar 21 punktu ieņem trešo vietu, pārliecinošs līderis ar 68 punktiem ir Fokonē, bet Saulītis šobrīd ir 15. vietā.

Sieviešu sacensībās Evita Krievāne, kura ar šorttreku tagad nodarbojas amatieru līmenī, arī nespēja iekļūt ceturtdaļfinālā un noslēgumā palika 20. vietā. Pēc divām dienām Krievāne visu distanču kopvērtējumā ir 21. vietā.

Eiropas čempionāts svētdien turpināsies ar 1000 metru distanci. Pēc tās labākie astoņi sportisti pēc punktu skaita gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē sacensības turpinās 3000 metru superfinālā, kas, summējot visus punktus, ļaus noteikt uzvarētāju absolūtajā vērtējumā.

Par katru individuālo distanci Eiropas čempionātā tiek izcīnīti mazo medaļu komplekti, bet par kopvērtējumu tiek piešķirtas lielās Eiropas čempionāta medaļas. 3000 metru distancē šīs godalgas gan netiek dotas, jo tā ir papildu distance kopvērtējumam tikai astoņiem labākajiem atlētiem.

Kā ziņots, iepriekš Eiropas čempionātos Silovs startējis sekmīgi - 2008. gadā viņš kļuva par absolūto čempionu, bet gadu vēlāk daudzcīņas ieskaitē palika otrais. Tāpat viņam ir divas zelta medaļas 1500 metru distancē un sudrabs 1000 metros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu