Silovs kļūst par absolūto Eiropas vicečempionu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs šodien izcīnīja ceturto vietu Eiropas čempionāta superfinālā 3000 metru ieskaitē, bet absolūtajā ieskaitē viņš otro reizi karjerā palika otrajā vietā.

Superfinālā savu dominanci turpināja francūzis Tibo Fokonē, kurš uzvarēja arī šajā distancē, bet vēl uz goda pjedestāla tika krievs Ruslans Zaharovs un Nīderlandes sportists Šinkijs Knēgs.

Absolūtajā ieskaitē Fokonē izcīnīja 136 punktus, bet Silovs tika pie 50 punktiem un par trim punktiem apsteidza Knēgu.

Kā ziņots, Silovs piektdien izcīnīja ceturto vietu 1500 metru distancē, sestdien 500 metros viņš finišēja trešais, bet svētdien izcīnīja otro vietu 1000 metru sacensībās. Tikmēr Fokonē uzvarēja pilnīgi visās distancēs.

Arī iepriekš Eiropas čempionātos Silovs startējis sekmīgi - 2008. gadā viņš kļuva par absolūto čempionu, bet gadu vēlāk daudzcīņas ieskaitē palika otrais. Tāpat viņam pirms šī čempionāta jau bija divas zelta medaļas 1500 metru distancē un sudrabs 1000 metros.

Otrs Latvijas sportists Jēkabs Saulītis Eiropas čempionātā absolūtajā vērtējumā palika 22. vietā. Tāpat 22. vietu sieviešu konkurencē izcīnīja arī Evita Krievāne.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu