Silovs PČ 1000 metru distanci noslēdz 10. vietā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/«Scanpix»

Latvijas šorttrekists Haralds Silovs svētdien nespēja iekļūt pasaules čempionāta 1000 metru distances pusfinālā, distances kopvērtējumā izcīnot desmito vietu.

Ceturtdaļfināla skrējienā Silovs sīvā cīņā izcīnīja trešo vietu, no turpmākām sacensībām izstājoties. Šajā skrējienā Silovu apsteidza viens no spēcīgākajiem Dienvidkorejas sportistiem Jūngju Kvaks un divkārtējais Vankūveras olimpisko spēļu medaļnieks Džons Roberts Čelskijs no ASV.

Jau ziņots, ka priekšsacīkstēs savā skrējienā Silovs izcīnīja samērā pārliecinošu uzvaru un iekļuva otrajā kārtā, kurā izcīnīja otro vietu savā skrējienā.

Otrs Latvijas dalībnieks čempionātā Jānis Piuss nespēja kvalificēties sacensību otrajai kārtai. Pirmajā kārtā viņš savā skrējienā ilgu laiku atradās pēdējā vietā, bet distances beigu daļā cīņā par ceturto vietu piedzīvoja kritienu un finišēja pēdējā, piektajā vietā. Distances noslēgumā Piuss tika klasificēts priekšpēdējā, 52.vietā.

Līdz ar to Silovs pasaules čempionātā visās trijās distancēs iekļuva labāko desmitniekā.

Kā ziņots, piektdien Silovs nespēja iekļūt 1500 metru distances finālā. Savā pusfināla skrējienā latvietis trīs apļus atradās vadībā, tomēr distanci noslēdza trešajā vietā.

1500 metru distances kopvērtējumā Silovs ieņēma devīto vietu, kas bija viņa labākais sasniegums pasaules čempionātos. Iepriekšējais labākais sasniegums Silovam bija 11.vieta 2009.gadā 1000 metru distancē.

Tomēr šo rezultātu Silovs vēl vairāk uzlaboja sestdien, kad 500 metru distancē iekļuva finālā, kurā gan finišēja pēdējā, sestajā vietā.

Savukārt Piuss arī pārējās distancēs nespēja pārvarēt pirmo kārtu. 1500 metru distancē viņš savā priekšskrējienā viņš piedzīvoja kritienu un palika pēdējā, sestajā vietā. Distances noslēgumā Piuss tika klasificēts pēdējā, 52.vietā. Savukārt 500 metros viņš savā skrējienā ieņēma trešo vietu un distances noslēgumā Piuss tika klasificēts 40.vietā.

Februārī notikušajās Vankūveras olimpiskajās spēlēs Silovs visās trijās distancēs iekļuva starp 14 labākajiem sportistiem - 1500 metros viņš ierindojās desmitajā vietā, 500 metru distancē izcīnīja 12.vietu, bet 1000 metru distancē - 14.vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu