Siltuma parādi lielajās pilsētās veido 21 miljonu latu (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Parādi par siltumenerģiju lielajās pilsētās veido 21 miljonu latu, liecina pēdējie apkopotie Latvijas Siltumražotāju asociācijas (LSUA) dati.

LSUA valdes loceklis Andris Akermanis gan biznesa portālam "Nozare.lv" uzsvēra, ka dati pastāvīgi mainās. Plašāku apkopojumu, līdzīgi kā ik gadu, veidos Latvijas Pašvaldību savienība.

Akermanis teica, ka tehniski visi siltumapgādes uzņēmumi ir gatavi sākt apkures sezonu, taču joprojām neatrisināts ir jautājums par finansiālo pusi. Proti, attiecībā uz klientu parādiem joprojām likumdošana nav sakārtota. Asociācijas pārstāvis vērtēja, ka gada laikā nekas nav mainījies.

Viņš norādīja, ka nepieciešams pieņemt grozījumus vairākos likumos, taču tikai dažas izmaiņas nonākušas līdz Saeimai.

LSUA pārstāvis norādīja, ka likumos ir skaidri jāformulē, kas par ko atbild, piemēram, parādu iekasēšanu, tiesvedību. Lai gan ir zināms, ka par visiem maksājumiem atbild dzīvokļa īpašnieks, likumos, viņaprāt, tas skaidri nav pateikts.

Akermanis piebilda, ka uzņēmumi ir gatavi sākt apkures sezonu, taču, ja parādi netiks maksāti, problēma atkal aktualizēsies, kad būs jāmaksā par kurināmo.

Kā ziņots, lai nerastos sarežģījumi saistībā ar savlaicīgi neapmaksātiem klientu rēķiniem par piegādāto siltumenerģiju, AS "Rīgas siltums" arī šogad plāno piesaistīt 18,5 miljonu latu īstermiņa kredītlīniju, lai norēķinātos par piegādāto enerģiju ar AS "Latvenergo" un AS "Latvijas Gāze".

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu