Sinoptiķi brīdina, ka laika apstākļi kļūst bīstami (84)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Sinoptiķi bīstamo laika apstākļu dēļ izsludinājuši oranžo brīdinājumu. 1.decembra vakarā un naktī uz 2.decembri gaidāma dienvidrietumu, rietumu vēja iegriešanās no ziemeļrietumiem un tālāka pastiprināšanās: daudzviet vēja brāzmas sasniegs 20-22 metrus sekundē (m/s), bet piekrastes rajonos vēja brāzmas sasniegs 25-27 m/s, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢM).

Oranžais brīdinājums tiek izteikts, kad tiek prognozētas laika parādības, kas dotajā reģionā tiek novērotas salīdzinoši reti. Var tikt radīti postījumi un zaudējumi. «Esiet modrs un interesējieties par gaidāmajiem laika apstākļiem. Esiet zinošs par riskiem, kas varētu būt neizbēgami. Sekojiet līdzi informācijai, ko sniedz atbildīgās institūcijas (piemēram, glābšanas dienests vai pašvaldības),» brīdina LVĢM.

Svētdien līdz diviem dienā Latvijas lielākajā daļā rietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 14-21 m/s, bet Saldus meteostacijā - 25 m/s, liecina meteoroloģiskā informācija.

Latvijai tuvojas vētra, kas vispirms ieradīsies Kurzemē. Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu jau visā Latvijas piekrastē, arī Rīgā, gaidāmas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 23-28 m/s.

Lielākie vēja postījumi gaidāmi naktī uz pirmdienu Rīgā un galvaspilsētas apkaimē, kā arī pirmdienas naktī un priekšpusdienā valsts austrumos.

Sagaidāms, ka vēja radītie postījumi būs mazāki kā iepriekšējā vētrā 29.oktobrī, kad Rīgas ostā vēja ātrums brāzmās sasniedza pat 29 m/s, Ventspils ostā - 34 m/s.

Svētdienas vakarā un naktī uz pirmdienu Latvijā brīžiem gaidāmi nokrišņi, tostarp krusa un sniegputenis. Ceļi daudzviet apledos. Gaisa temperatūra pirmdienas rītā noslīdēs līdz +2..-3 grādiem, Latgalē un Vidzemē - līdz -5 grādiem. Atrodoties vējā, sals šķitīs daudz lielāks.

Pirmdiena būs pārsvarā saulaina, tomēr no jūras nākoši mākoņi vietām valsts rietumu un centrālajā daļā vēl nesīs īslaicīgus nokrišņus. Gaisa temperatūra dienas gaitā paaugstināsies līdz +2..-3 grādiem, Kurzemes rietumkrastā - līdz +5 grādiem.

Rīgā svētdienas vakarā brīžiem būs nokrišņi. Pirmdien uzspīdēs saule, iespējami īslaicīgi nokrišņi. Naktī gaidāmas ziemeļu, ziemeļrietumu vēja brāzmas līdz 24 m/s, Rīgas līča piekrastē - līdz 27 m/s. Pirmdienas priekšpusdienā vēja ātrums sāks mazināties. Gaisa temperatūra būs aptuveni +1 grāds.

Ūdens līmenis galvaspilsētā - jūrā un Daugavā - paaugstināsies aptuveni vienu metru virs vidējā rādītāja, līdz ar to iespējama zemāko vietu applūšana, taču nepastāv nopietnu plūdu draudi.

Komentāri (84)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu