Sinoptiķi brīdina, ka naktī uz pirmdienu gaidāma nākamā vētra (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Darren Hsu, CC BY-NC-SA 2.0

Naktī no svētdienas uz pirmdienu gaidāma nākamā vētra, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķi, norādot, ka svētdien dienas otrajā pusē, kā arī pirmdien laika apstākļus noteiks plašs un aktīvs ciklons, kas nesīs nepastāvīgus laika apstākļus.

Tikmēr sinoptiķi informē, ka piektdien debesis brīžiem skaidrojas, teritorijas lielākajā daļā būtisku nokrišņu nav, vien centrālajos rajonos virs līča izveidojušies mākoņi nes nelielu snigšanu. Brāzmainais ziemeļrietumu vējš ir pierimis, vakarā, kā arī naktī vējš būs jau pavisam lēns.

Debesīm skaidrojoties, austrumos gaiss atdzisīs līdz -8 grādiem, citviet būs siltāks.

Sestdien Latvijai pietuvosies neliels ciklons, līdz ar to mākoņu daudzums atkal palielināsies, kā arī dažviet gaidāmi īslaicīgi nokrišņi - slapjš sniegs un lietus. Gaisa temperatūra dienas laikā sasniegs 0...+5 grādus.

Svētdien dienas otrajā pusē un kā arī pirmdien laika apstākļus noteiks plašs un aktīvs ciklons, kas nesīs nepastāvīgus laika apstākļus. Palaikam gaidāmi nokrišņi - gan sniegs, gan slapjš sniegs, kas kādā brīdī pāries lietū. Pastiprināsies rietumu puses vēji, brāzmās sasniedzot 17-22 metrus sekundē (m/s), bet Kurzemes piekrastē pat 25 m/s. Gaisa temperatūra gaidāma +2...+8 grādu robežās, vien austrumos var būt par kādu grādu vēsāks.

Nākamās darba nedēļas gaitā laika apstākļi joprojām būs nepastāvīgi - katru dienu ir gaidāmi nokrišņi, kā arī galvenokārt piekrastes rajonos pūtīs brāzmaini vēji, bet nedēļas otrajā pusē vēja brāzmas atkal var sasniegt vētras spēku.

Gaisa temperatūra valsts rietumos būs pārsvarā pozitīva, piekrastē pat sasniedzot +6...+7 grādus, bet valsts austrumos tā būs lielākoties negatīva, vien kādā pēcpusdienā tā var paaugstināties līdz +3...+4 grādiem.

Šādos mainīgos laika apstākļos īpaši uzmanīgiem jābūt autovadītājiem, jo uz ceļa bieži var veidoties apledojums, norāda sinoptiķi.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu