Sinoptiķi brīdina: laika apstākļi brīvdienās var kļūt bīstami (86)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas sinoptiķi brīdina, ka nedēļas nogalē Latvijā gaidāmi ļoti nepatīkami laika apstākļi, kas var kļūt bīstami.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs informē, ka jau naktī uz sestdienu gaidāmi nokrišņi - ilgstošs lietus un slapjš sniegs. Naktī nokrišņi vietām būs stipri, bet dienas laikā gaidāms arī sniegs un putenis.

Spēkā pieņemsies dienvidu puses vējš, kas dienā strauji pāries ziemeļrietumu vējā, naktī Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniedzot 20 - 22 metrus sekundē (m/s), bet dienā rietumu un centrālajos rajonos pat 25 - 30 m/s.

Līdz ar vēja virziena maiņu, Latvijā ieplūdīs krietni aukstāka gaisa masa un gaisa temperatūra jau sestdien nepārsniegs +4…+6 grādus, bet naktī uz svētdienu jau pazemināsies līdz -3…+1 grādam.

Arī svētdien gaidāmi nokrišņi un, saglabājoties brāzmainam ziemeļrietumu, rietumu vējam, arī puteņos, atsevišķos rajonos izveidosies 6-8 centimetrus bieza sniega sega. Diena būs vēsa - gaisa temperatūra nepārsniegs 0…+3 grādus.

Transporta līdzekļu vadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem, jo ceļi būs slideni un nokrišņu laikā ievērojami pasliktināsies redzamība.

Savukārt nākamnedēļ īpašas pārmaiņas nav gaidāmas un kopumā saglabāsies nepastāvīgs laiks - pa laikam gaidāmi nokrišņi un debesis skaidrosies vien brīžiem.

Vējš nedēļas pirmajā pusē īslaicīgi pierims, tomēr jau ceturtdien pietuvosies kārtējais aktīvais ciklons, atnesot brāzmainu dienvidrietumu vēju.

Gaisa temperatūra naktīs pazemināsies līdz pat -1…-8 grādiem, piekrastē būs nedaudz siltāks, bet dienas laikā termometra stabiņš nepārsniegs +1…+6 grādu atzīmi.

Komentāri (86)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu