Sinoptiķi brīdina par stipru apledojumu un miglu (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: payorivero, CC BY-NC-ND 2.0

Trešdienas priekšpusdienā gaidāms stiprs apledojums, brīdina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

Apledojums galvenokārt gaidāms valsts austrumu rajonos.

Tāpat sinoptiķi brīdina, ka valsts centrālajos rajonos no rīta, savukārt Latvijas austrumu rajonos vēl arī priekšpusdienā saglabāsies migla ar redzamību 200 līdz 500 metriem.

Latvijas Valsts ceļu (LVC) sniegtā informācija liecina, ka trešdienas rītā Vidzemē daudzviet līst un atsevišķos rajonos snieg slapjš sniegs. Valsts centrālajā un rietumu daļā vietām migla ar redzamību 100 līdz 500 metriem. Gaisa temperatūra no -3 līdz +6 grādiem.

Vidzemes virzienā un daudzviet Latgalē braukšana ir apgrūtināta. Līst lietus un brauktuves, lai arī ir nokaisītas, vietām atkārtoti, apledo.

Ceļu posmos no Vangažiem līdz Veclaicenei un no Murjāņiem līdz Stalbei vietām līst un ceļi ir apledojuši. Cēsu un Alūksnes apkārtnē bieza migla. Līdzīga situācija arī Latgalē, arī tur Daugavpils un Rēzeknes apkārtnē līst un ceļi apledo.

Tuvākajās dienās turpināsies atkusnis un autoceļi, kuri ziemas sezonā tiek uzturēti kā sniegoti, apledos. Autovadītāji tiek aicināti būt īpaši piesardzīgi, braucot pa reģionālajiem un vietējiem autoceļiem ar C un D uzturēšanas klasēm.

Arī koki autoceļu tuvumā daudzviet ir apledojuši un sniegoti, sniega svaram spiežot uz zariem, iespējami lauzti un krituši koki uz brauktuvēm, kas var kavēt satiksmi un radīt bīstamas situācijas uz ceļiem.

Lai nepakļautu sevi un citus ceļu satiksmes dalībniekus paaugstinātam riskam, autovadītāji tiek aicināti izvēlēties laika apstākļiem un ceļa stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri. Tāpat LVC atgādina, ka ziemas uzturēšanas līmenis dažādas nozīmes autoceļiem ir atšķirīgs.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu