Sinoptiķi brīdina par stipru salu; gaisa temperatūra krietni zem normas (92)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: neistridlar, CC BY-NC-SA 2.0

Sinoptiķi brīdina, ka sestdienas naktī, nakts otrajā pusē gaidāms stiprs sals, liecina paziņojums Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra mājas lapā.

Latvijas austrumu rajonos gaidāms stiprs sals - gaisa temperatūra pazemināsies līdz -25 grādiem.

Kā liecina LVĢMC dati, stabils sals Latvijā valda jau gandrīz divas nedēļas. Diennakts vidējā gaisa temperatūra ir krietni zem normas. Piemēram, ceturtdien,23. janvārī, Zosēnos tā bija pat 12.4 grādus zem normas.

Nākamajās septiņās dienās būtiskas laika apstākļu izmaiņas nav gaidāmas – teritorijas lielākajā daļā saglabāsies kailsals, jo sniega sega tikai dažviet sasniedz 4-7 centimetru (cm) biezumu.

Brīvdienās sals vēl pat pastiprināsies, jo mākoņu aizvien būs maz, pierims arī vējš – Latvijas austrumu rajonos naktīs termometra stabiņš jau noslīdēs līdz -25 grādu atzīmei. Arī dienas būs vēsas, gaisa temperatūra paaugstināsies vien līdz -8...-13 grādiem, austrumu rajonos pat tikai līdz -11...-16 grādiem.

Darba nedēļas gaitā no rietumiem mākoņu daudzums jau nedaudz palielināsies; pastiprināsies arī austrumu, dienvidaustrumu vējš, brāzmās sasniedzot 15-18 metrus sekundē (m/s). Tādēļ, lai arī gaisa temperatūra vairs nepazemināsies līdz -25 grādiem, sajūtu temperatūra aizvien būs ļoti zema.

Pastāv iespējamība, ka Latviju nākamās nedēļas otrajā pusē sasniegs arī nokrišņu zona, ceturtdien un piektdien nesot nelielu sniegu, tomēr, ja anticiklona atkāpšanās uz austrumiem nenotiks tik ātri, kā prognozējam šobrīd, sniegs Latvijas teritoriju var arī nesasniegt. Šī informācija tiks precizēta.

Komentāri (92)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu