Sinoptiķi precizē laika prognozi gaidāmajiem svētkiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi trešdien plkst.16 precizējuši laika prognozi gaidāmajiem svētkiem.

Kā portāls «Apollo» uzzināja LVĢMC, prognozes Līgo vakaram un Jāņu naktij saglabājas bez būtiskām izmaiņām – gaidāms nepastāvīgs un diezgan vēss laiks.

Līgo dienā pāri Latvijai virzīsies atmosfēras fronte, līdz ar to saule tikai brīžiem uzspīdēs caur mākoņiem, un daudzviet gaidāms neliels īslaicīgs lietus. Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +17...+22 grādiem, mazliet vēsāks būs Kurzemē piekrastes rajonos, tur +15...+17 grādi. Rīgā gaiss iesils līdz +21...+22 grādiem.

Līgo nakts sākumā nokrišņu zona pakāpeniski atkāpsies austrumu virzienā un lietus gaidāms vien Vidzemes un Latgales austrumu daļā, bet tuvāk Jāņu rītam no dienvidrietumiem Kurzemei pietuvosies jauna nokrišņu zona.

Sinoptiķi norāda - pašlaik izskatās, ka lielāka varbūtība Jāņu nakti aizvadīt sausumā ir Latvijas centrālajā daļā, kā arī Rīgā, savukārt Kurzemē lietus sāksies rīta pusē. Minimālā gaisa temperatūra gaidāma +11...+15 grādu robežās, bet Rīgā gaiss atdzisīs līdz +12...+14 grādiem.

Jāņu dienā debesis klās mākoņu sega un pakāpeniski, sākot no rietumiem, Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaidāms lietus. Gaidāms diezgan vēss laiks - gaisa temperatūra būs +15...+20 grādi, Rīgā +17...+19 grādi.

Sinoptiķi sola, ka tuvākajās dienās laika prognoze vēl tiks precizēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu