Sinoptiķi prognozē, kad atgriezīsies vasarīgi silts laiks

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Šajās brīvdienās virs Latvijas pastiprināsies anticiklons, tādēļ nokrišņi pakāpeniski mitēsies un biežāk uzspīdēs saule, tomēr nebūs īpaši silts. Laika apstākļi vairāk uzlabosies nākamās nedēļas otrajā pusē.

Latvijas sinoptiķu prognozes liecina, ka brīvdienās pūtīs lēns līdz mērens ziemeļaustrumu vējš, tādēļ saglabāsies salīdzinoši vēss laiks. Naktīs gaiss atdzisīs līdz +7...+12 grādiem, savukārt dienā gaisa temperatūra nepārsniegs +15...+21 grādu.

Sākot ar nākamās darba nedēļas pirmajām dienām, Latvijai no Melnās jūras tuvosies ciklons, kas sev līdzi nesīs ne tikai plašas mākoņu un nokrišņu zonas, bet arī siltāka gaisa masas.

Lietus mākoņu zonas pārsvarā skars Latvijas austrumus, savukārt otrdien tās aptvers visu valsts teritoriju, kad atsevišķos rajonos gaidāmas arī stipras lietusgāzes.

Gaisa temperatūra ar katru dienu nedaudz paaugstināsies, līdz nedēļas otrajā pusē nakts stundās nebūs zemāka par +11...+17 grādiem, savukārt dienā laiks jau atkal būs vasarīgi silts – līdz +20...+25 grādiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu