Sinoptiķi prognozē, kāds laiks būs gada pirmajās dienās (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Gada pēdējā dienā un janvāra pirmajās divās dienās Latvija atradīsies augsta spiediena atzara ietekmē, līdz ar to galvenokārt gaidāms sauss laiks, biežāk spīdēs arī saule, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Sinoptiķi vēstī, ka Jaungada naktī neliels sals ir gaidāms teritorijas lielākajā daļā, savukārt dienā negatīvas gaisa temperatūras pieturēsies tikai Latgalē un Vidzemē. Arī turpmākās janvāra dienas Latvijā būs ar nelielu salu, īpaši nakts stundās, kad gaisa temperatūra pazemināsies līdz -2...-3 grādiem, bet dienā sals saglabāsies vien austrumu rajonos.

Nedēļas otrajā pusē Latviju sasniegs jauna nokrišņu zona, kas atnesīs nokrišņus - lietu un slapju sniegu, austrumu rajonos arī sniegu, līdz ar to gaidāms, ka Latvijas austrumus pārklās neliela sniega sega, tomēr, līdz ar nākamo nokrišņu zonu, kas Latvijai pietuvosies brīvdienās, tā nokusīs.

Nedēļas beigās, vējam iegriežoties no dienvidrietumiem, Latvijā atkal ieplūdīs siltās Atlantijas okeāna gaisa masas, līdz ar to temperatūra sāks paaugstināties. Naktīs negatīvas gaisa temperatūras nav gaidāmas, bet dienā tās sasniegs +2...+6° atzīmi.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu