Šīns: Baltijas valstu īpašumu tirgus nevar salīdzināt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Baltijas valstu nekustamo īpašumu tirgi ir nesalīdzināmi, jo Latvijas kaimiņus šie tirgus kāpumi un kritumi neskāra tik ļoti kā mūsu valsti, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja Latvijas Nekustamo īpašumu darījumu asociācijas un uzņēmuma «Latio» valdes priekšsēdētājs Edgars Šīns. 

Tas ir saistīts arī ar to, ka ļoti daudz lietuviešu un igauņu naudas tika ieguldīts Latvijas īpašumu tirgū 2006.gadā un 2007.gadā, un kaimiņi piedalījās Latvijas nekustamo īpašumu burbuļa pūšanā, skaidroja Šīns. 

«Tirgus nevar salīdzināt arī tāpēc, ka iekšējais pieprasījums Igaunijā ir noturīgāks un stabilāks nekā Latvijā. Ģimenes krīzes laikā cieta mazāk, cilvēku ienākumu līmenis ir augstāks, tāpēc igauņi ar zināmu neizpratni noraugās uz Latvijas problēmām,» sacīja Šīns. 

Savukārt Lietuva nekad savu attīstību tik ļoti nebalstīja uz kredītiem kā Latvija, sacīja Šīns. Aizņemšanās līmenis Lietuvā bija krietni zemāks nekā Latvijā, līdz ar to arī krīzes sekas tiek izjustas mazāk. 

«Protams, fantastiski ir arī tas, ka Lietuvā nevienu mirkli neapstājās jaunu dzīvokļu būvniecība un attīstītāji visus šos gadus ir spējuši turpināt darbu,» piebilda Šīns. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu