Sirmais: Šie nav mani griesti šajā sezonā (10)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Latviešu šķēpmetējs Zigismunds Sirmais, kurš piektdienas vakarā izcīnīja zelta medaļu Eiropas U-23 čempionātā, sarunā ar «Apollo» atzīst, ka ar šo panākumu vajadzētu pietikt, lai atgrieztos Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā.

Sirmais labāko rezultātu (82,77 metri) sasniedza trešajā mēģinājumā, kad uz kārts bija likta iespēja izpildīt vēl trīs metienus, jo līdz tam tālākais metiens bija vien 70,51 metrs.

«Protams, ka stresiņš pirms trešā metiena bija, jo uz mačiem braucu kā sezonas labākā rezultāta īpašnieks. Taču es jutu, ka iekšā ir un uz 70 metriem nevajadzēja palikt. Nedaudz pamainīju ieskrējienu un metiens izdevās. Kā redzams, pietiek ar vienu labu metienu, lai izcīnītu zelta medaļu,» norāda Zigismunds.

21 gadu vecais šķēpmetējs atzīst, ka šīs tomēr nav bijušas viņa labākās sacensības, jo nav sajūtas, ka metienos ielikts viss iespējamais. «Jutu, ka vēl varu un šie nav mani griesti šajā sezonā. Arī runājot ar treneri secinājām, ka tehniskais izpildījums bijis gana labs, tomēr ir kur pielikt.»

«Principā ar šo uzvaru savu sezonas galveno mērķi esmu izpildījis. Domāju, ka ar to vajadzētu pietikt arī tam, lai atgriezties Latvijas Olimpiskās vienības sastāvā,» saka Sirmais, kurš maijā intervijā «Apollo» izteicās, ka dosies uz ASV, ja neizdosies atgriezties LOV rindās.

Līdz šim Zigismundam gan vēl nav izdevies izpildīt pasaules čempionāta A normatīvu, kas garantētu dalību sezonas lielākajās vieglatlētikas sacensībās. «Uzreiz pēc uzvaras saņēmu piedāvājumu startēt «Dimanta līgas» posmā Monako. Tomēr iespējas bija arī pirms tam, jo līdz šim sasniegtais rezultāts (82,51 metrs) bija gana labs, turklāt šosezon esmu metis diezgan stabili 80 metru robežās, kas nav mazsvarīgi.»

Pagaidām pasaules čempionāta A normatīvu nav izdevies izpildīt arī Vadimam Vasiļevskim, Aināram Kovalam un Eiropas U-23 čempionāta ceturtās vietas ieguvējam Rolandam Štrobinderam. «Cik sapratu, tad gadījumā, ja normatīvu neizpildīs neviens no mums, tad brauks viens labākā rezultāta īpašnieks. Pagaidām Vadimam ir par diviem centimetriem labāks rezultāts, taču vēl ir laiks, lai to pārspētu

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu