Sirmajam 5. vieta Eiropas gada uzlecošās zvaigznes aptaujā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R. Oliņš/«Apollo»

Eiropas junioru čempions un pasaules junioru rekordists šķēpmešanā Zigismunds Sirmais ierindojies piektajā vietā Eiropas gada uzlecošās zvaigznes vieglatlētikā aptaujā.

Jau ziņots, ka 19 gadus vecais škēpmetējs ziemas Eiropas kausa izcīņā mešanas disciplīnās martā šķēpu raidīja 84,47 metrus tālu, par 60 centimetriem pārspējot slavenā norvēģa Andrēasa Tūrkildsena 2001. gadā sasniegto pasaules junioru rekordu.

Martā Sirmais tika atzīts par mēneša labāko Eiropas vieglatlētu, bet jūnijā latvietis laboja sev piederošo pasaules junioru rekordu, Jāņa Lūša kausu izcīņā uzrādot rezultātu 84,69 metri.

Jūlijā Sirmais kļuva par Eiropas U-20 junioru čempionu, bet septembra sākumā Tegu notikušajā pasaules čempionātā palika 32. vietā 36 sportistu konkurencē.

Tikmēr par gada uzlecošo zvaigzni atzīts Vācijas lodes grūdējs Davids Štorls, kurš šogad ar jaunu personisko rekordu (21,78 metri) uzvarēja pasaules čempionātā. Gada laikā Štorls personisko rekordu laboja par 1,01 metru.

Kopumā balvai bija nominēti 13 jaunie sportisti. Pa diviem titula kandidātiem nāca no Francijas, Krievijas, Polijas un Vācijas, bet pa vienam pārstāvim bija no Latvijas, Lielbritānijas, Spānijas, Ukrainas un Ungārijas.

Balsojumu veidoja līdzjutēju, masu mediju, Eiropas Vieglatlētikas asociācijas pārstāvju un ekspertu komisijas vērtējums.

Kā ziņots, pagājušajā gadā par Eiropas gada uzlecošo zvaigzni vīriešu konkurencē tika nosaukts Francijas trīssoļlēcējs Tedijs Tamgo.

Balva Štorlam tiks pasniegta speciālā ceremonijā 15. oktobrī Spānijā. Tad balvu saņems arī Eiropas gada uzlecošā vieglatlēte, kā arī Eiropas gada labākie vieglatlēti sievietēm un vīriešiem. Šo balvu ieguvēji tiks paziņoti tuvākajā laikā, bet pretendentu vidū nav neviens Latvijas pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu