Sirmajam potītes savainojuma dēļ sezona beigusies (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Viens no vadošajiem Latvijas šķēpmetējiem un šīgada Eiropas U-23 čempions Zigismunds Sirmais potītes traumas dēļ šosezon sacensībās vairs neplāno piedalīties, aģentūrai LETA pastāstīja sportista trenere Valentīna Eiduka.

Trenere skaidroja, ka potītes trauma gūta ilgstošā periodā, metienu laikā nepareizi izliekot kreiso kāju. Savainojums par sevi šosezon jau licis manīt iepriekš, taču sāpes savu augstāko punktu sasniegušas pagājušajā nedēļā notikušajās sacensībās «Ventspils šķēpi», kurās Sirmais veica tikai vienu metienu 72,46 metru tālumā.

«Viņš ir jauns puisis, tāpēc punkta pielikšana sezonai nav jāuztver kā traģēdija. Ja Sirmais arī nākotnē vēlas startēt visaugstākajā līmenī, šis savainojums ir pilnībā jāsadziedē, tāpēc varbūt pat labi, ka tas par sevi lika manīt jau tagad,» pauda Eiduka.

Sirmajam potīte diskomfortu radīja jau Eiropas U-23 čempionāta laikā jūnija sākumā, tomēr tas viņam neliedza izcīnīt zelta medaļu un sasniegt savu šīs sezonas personīgo rekordu - 82,77 metri.

Sportists gan nav spējis izpildīt septembrī gaidāmā pasaules čempionāta A normatīvu, kas ir 83,50 metri, bet tagad ir pilnībā skaidrs, ka uz čempionātu viņš nedosies.

«Varbūt nedēļas nogalē Latvijas čempionātā vēl izdotos sevi pierādīt un tikt uz pasaules čempionātu, taču tajā ar šādu traumu viņš par augstām vietām necīnītos,» uzskata Eiduka.

Tā kā neviens no Latvijas šķēpmetējiem pasaules čempionāta A normatīvu nav izpildījis, pašlaik galvenais kandidāts uz vietu komandā ir valsts rekordists Vadims Vasiļevskis, kuram pieder sezonas labākais rezultāts Latvijā - 82,79 metri.

«Mēs visi zinām, ka Zigismunds mēdz būt ietiepīgs, tāpēc nav pilnībā izslēgts, ka sezonas beigās viņš vēl kaut kur startēs, taču es ieteiktu šosezon vairs šķēpu nemest un pilnībā sakārtot veselību,» piebilda Eiduka.

Pašreizējā pasaules junioru rekordista un 2011. gada Eiropas čempiona šajā vecuma grupā Sirmā personīgais rekords ir 84,69 metri, kas sasniegts 2011. gada jūnijā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu