Šis rudens bijis trešais siltākais 21.gadsimtā (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Topyti, CC BY-NC-SA 2.0

Aizvadītā rudens mēneši bijuši siltāki par normu, un kopumā rudens bijis trešais siltākais 21.gadsimtā, aģentūra LETA uzzināja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Vidējā gaisa temperatūra rudens mēnešos bija plus 8,2 grādi, kas ir 1,6 grādus virs normas. Ar šiem rādītājiem šī gada rudens ir astotais siltākais ilggadīgajā datu rindā. Vissiltākais šajā gadsimtā ir bijis 2006.gada rudens, tā vidējā gaisa temperatūra bija plus 9,2 grādi, bet aukstākais 21.gadsimtā un devītais aukstākais ilggadīgajā datu rindā ir bijis 2002. gada rudens, tā vidējā gaisa temperatūra bija tikai plus 5,2 grādi.

Nokrišņu ziņā gan šis rudens ierindojies datu rindas vidusdaļā. Kopējais nokrišņu daudzums bija 185 milimetri (mm), kas ir 92% no ilggadīgās normas.

Vismazāk nokrišņu 21.gadsimtā ir bijis 2011.gada rudenī - 134 mm, bet nākamais - 2012.gads - ir bijis šajā gadsimtā ar nokrišņiem visbagātākais - 252 mm.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu