Šišons atsāks sadarbību ar akadēmisko kori «Latvija» (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Diriģents Karels Marks Šišons šodien atsāks sadarbību ar Valsts akadēmisko kori (VAK) «Latvija», informēja kora producente Ieva Vītiņa.

Koris «Latvija» šodien Zārbrikenā, Vācijā kopā ar Vācijas Radio filharmonisko (VRF) orķestri diriģenta Šišona vadībā atskaņos Džuzepes Verdi Rekviēmu.

Šišons no 2009.gada līdz 2012.gadam bija Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs. Šišona vadībā koris «Latvija» piedalījies dažādu lielo formu un operu koncertuzvedumu atskaņojumos.

Kā ziņots, pagājušā gada sākumā toreizējais LNSO galvenais diriģents un mākslinieciskais vadītājs Šišons Kultūras ministrijā iesniedza atlūgumu, pamatojot to ar atbalsta trūkuma. Pēc tam LNSO ilgstoši darbojās bez mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta.

Korim «Latvija» šī būs pirmā sadarbība ar VRF orķestri. Atskaņojumā piedalās solisti Lea Kročeto, soprāns, Lučiana d’Intino, mecosoprāns, Ho Juns Čungs, tenors un Donijs Rejs Alberts, bass.

Koncerta interneta tiešraidi būs iespējams klausīties Vācijas radio SR2 interneta vietnē «www.sr2.de» plkst.12 pēc Vācijas laika.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu