«Sixt» šogad plāno palielināt velosipēdu iznomāšanas punktu skaitu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas auto nomas un līzinga pakalpojumu sniedzējs «Sixt», kas Rīgā nodrošina velosipēdu nomu, šogad plāno palielināt velosipēdu iznomāšanas staciju skaitu, aģentūru LETA informē «Sixt» vadītājs Baltijas valstīs Arnis Jaudzems.

Pērn divriteņus bija iespējams iznomāt 12 stacijās Rīgas centrā un ārpus tā, bet 2014.gadā tiek plānots nomas punktu skaitu paplašināt līdz vairāk nekā 20 stacijām Rīgā un Jūrmalā.

Apkopojot datus par iepriekšējā sezonā paveikto, Jaudzems norāda, ka kopumā «Sixt» velonoma 2013.gadā darbojusies sekmīgi. Pērn «Sixt» velonomas pakalpojumus izmantojuši vairāk nekā 500 jaunu klientu vairāk nekā 1500 braucieniem.

«Lai arī velonoma klientiem bija pieejama no 2013.gada augusta vidus, kad velosezona jau tuvojas noslēgumam, klientu pieprasījums pēc pakalpojuma apliecina, ka Rīgas iedzīvotāji un tās viesi novērtē iespējas, ko sniedz pārvietošanās ar velosipēdu,» atzīmē Jaudzems.

Pateicoties Valsts policijas (VP) darbam, sezonu noslēdzot, velonomas divriteņu skaits nav samazinājies. Lai arī sezonas laikā tika konstatēti vairāki velosipēdu piesavināšanās gadījumi, pateicoties policistu aktīvajam darbam, tie visi ir atgriezušies «Sixt» noliktavā, lai gaidītu nākamo sezonu. Velosipēdu atgūšanas laikā noderēja arī šo velosipēdu reģistrācija Ceļu satiksmes drošības direkcijā, kas ļāva nekavējoties atpazīt veloīpašnieku, norāda Jaudzems.

Arī VP Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks Andrejs Sozinovs atzinīgi vērtē aizvadīto gadu velozādzību apkarošanas jomā. Viņš norāda, ka, lai arī velosipēdistu skaits galvaspilsētā kļūst arvien lielāks, policijai ir izdevies novērst zādzību skaita pieaugumu, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem.

«Mūsu darbs nebūtu iespējams bez sadarbības partneriem un atsaucīgiem iedzīvotājiem, kuri ļoti mums palīdz cīņā pret velozagļiem, tādēļ izsakām viņiem lielu pateicību un aicinām arī turpmāk nebūt vienaldzīgiem, nekavējoties ziņojot par zādzībām. Arī šogad, protams, pievērsīsim īpašu uzmanību velozādzību apkarošanai un velosipēdistu drošībai pilsētās un ārpus tām,» sacīja Andrejs Sozinovs.

Kā liecina uzņēmuma apkoptā statistika, «Sixt» velonomā 80% klientu ir rīdzinieki un Latvijas iedzīvotāji, savukārt, 20% - ārzemju tūristi. 2014.gadā plānots straujš pakalpojuma popularitātes pieaugums, ko veicinās gan «Rīga 2014» kultūras pasākumi, gan plānotā velotīkla paplašināšana, atzīmē Jaudzems.

Pakalpojuma cenu plānots padarīt vietējiem iedzīvotājiem pieejamāku, piedāvājot sezonas abonementus. Velonoma tiks atvērta aprīļa sākumā un darbosies līdz pat oktobra beigām.

Kā ziņots iepriekš, «Transporent» pērn jūlijā atkārtotā nomas tiesību izsolē iegādājies nomas tiesības uz pašvaldībai piederošiem zemes gabaliem velosipēdu nomas punktu veidošanai Rīgā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Pašapkalpošanās velonomas punktus «Sixt» pārvalda uzņēmums SIA «Transporent».

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, «Transporent» nodarbojas arī ar automašīnu iznomāšanu un pārdošanu.

2012.gadā «Transporent» strādājis ar 7,38 miljonu eiro apgrozījumu un 151 606 eiro peļņu. SIA «Transparent» dibināta 2005.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 142 287 eiro (100 000 latu).

Uzņēmums pieder četrām privātpersonām, kuras ir arī uzņēmuma valdes locekļi, - 45% «Transporent» kapitāldaļu pieder Maratam Blatem, 45% - Harijam Briedim, bet pa 5% - Arnim Jaudzemam un Vitai Štelmaherei. «Transporent» valdes priekšsēdētājs ir Jaudzems.

Zīmols «Sixt» ieviests 2010.gadā, kad autoparku vadības uzņēmums «Transporent» kļuva par «Sixt Rent a Car» un «Sixt Leasing» franšīzes partneri Baltijas valstīs. Jau vairāk nekā desmit gadus uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot vairāk nekā 2500 automašīnas. Baltijā ir pieejami desmit «Sixt» auto nomas biroji Rīgā, Tallinā, Viļņā, Kauņā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lidostās.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu