Nepieciešams:
Skābu kāpostu zupa ar žāvētu desu (16)
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
1 kg skābu kāpostu
2 burkāni
2 sīpoli
200g žāvētas treknas cūkgaļas
200g žāvētas desas
2 ēdamkarotes miltu
1 ēdamkarote cukura
sāls
pipari
lauru lapa
kartupeļi
zaļumi
skābs krējums
Pagatavošana:
Skābus kāpostus aplej ar ūdeni un vāra, līdz kāposti mīksti.
Gaļu sagriež strēmelēs, apcep. Gaļai pieliek smalki sagrieztus sīpolus, apcep, tad pieliek rīvētus burkānus un sagrieztu desu, apcep. Visu pārkaisa ar miltiem. Gaļu un dārzeņus pieliek zupai. Pieliek lauru lapu, piparus, sāli un cukuru, vāra 10 minūtes.
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem, skābu krējumu un zaļumiem