Portāla lasītājs Voldemārs aukstajā laikā vēlējās karstu kāpostu zupu. Voldemārs uzskata, ka īsta kāpostu zupa ir tāda, kurā kartupeļi, zupu pasniedz ar sagrieztiem svaigiem sīpoliem. Piedāvājam Voldemāram citu recepti.
Skābu kāpostu zupa speciāli Voldemāram
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Nepieciešams:
1 kg cauraugušas cūkgaļas
1 kg skābu kāpostu
2 burkāni
2 sīpoli
3 daiviņas ķiploka
100 g grūbu vai putraimu
karote sviesta
pipari
sāls
cukurs
lauru lapa
kartupeļi
Pagatavošana:
Gaļu sagriež gabalos, liek karstā ūdenī, pavāra, noputo. Gaļai pieliek skābos kāpostus, rīvētus burkānus, sviestā apceptus smalki sagrieztus sīpolus, lauru lapu un grūbas. Vāra, līdz gaļa mīksta, pieliek sāli, nedaudz cukura, piparus, iespiež ķiplokus. Zupu pasniedz ar vārītiem vai krāsnī ceptiem kartupeļiem un skābo krējumu.