Skaļi kolēģi dzen kapā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēc pētījumiem, ko veicis žurnāls «European Heart Journal», vislielākā iespējamība mirt ar infarktu ir cilvēkiem, kuri dzīvo tuvu lielceļiem, vilciena sliedēm vai lidostai.

Pēc pētījuma autoru domām, šo sarakstu var turpināt. Liela iespēja dzīvi beigt ar sirds apstāšanos ir tiem, kuru ikdiena paiet skaļā birojā. Veicot pētījumu, tika apzināti 4000 cilvēku, izpētot saikni starp paaugstinātu decibelu augstumu un sirds ritma biežumu. Ir izpētīts — jo lielāks skaļums, jo lielāka iespējamība, ka sirds to nespēs izturēt. Žurnālā publicētajā pētījumā teikts, ka lielāka infarkta iespējamība ir tiem darbiniekiem, kuri strādā skaļā birojā. Daudz retāk ar infarktu no dzīves aiziet pat tie, kuru darbs ir stresa pilns. Atsevišķi skatot sieviešu un vīriešu izturību pret skaļumu darba vietā, secināts, ka daudz vārīgāki ir vīrieši. Viņiem salīdzinājumā ar vājo dzimumu ir trīs reizes lielākas iespējas mirt ar infarktu skaļa biroja dēļ.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu